28/11/2023 28/11/2023 Με αισθήματα χαράς η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ετοιμάζεται να εορτάσει την πρώτη πανήγυρη της μνήμης του νεοφανούς Αγίου Γερασίμου του Υμνογράφου, καθώς τυγχάνει Γέροντας του Ποιμενάρχου κ. Παντελεήμονος. Μετά την πρόσφατη αναγραφή του Οσίου Γερασίμου στις αγιολογικές δέλτους της Εκκλησίας μας, η Εκκλησία εορτάζει και τιμά τη μνήμη του ετησίως στις 7...
28 Νοεμβρίου, 2023 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2023 - 8:53

Η Mητρόπολη Βεροίας ετοιμάζεται να εορτάσει τον Όσιο Γεράσιμο

Διαδώστε:
Η Mητρόπολη Βεροίας ετοιμάζεται να εορτάσει τον Όσιο Γεράσιμο

Με αισθήματα χαράς η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ετοιμάζεται να εορτάσει την πρώτη πανήγυρη της μνήμης του νεοφανούς Αγίου Γερασίμου του Υμνογράφου, καθώς τυγχάνει Γέροντας του Ποιμενάρχου κ. Παντελεήμονος.

Μετά την πρόσφατη αναγραφή του Οσίου Γερασίμου στις αγιολογικές δέλτους της Εκκλησίας μας, η Εκκλησία εορτάζει και τιμά τη μνήμη του ετησίως στις 7 Δεκεμβρίου, ημέρα της οσιακής κοιμήσεως του.

Ως εκ τούτου, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος με τη συμμετοχή όλων των μοναστικών αδελφοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως και ευσεβών πιστών.

Στην Ιερά Αγρυπνία θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Γερασίμου, το οποίο φυλάσσεται στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο άβατο της Ιεράς Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων