16/04/2023 16/04/2023 Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων και Κύριος των κυριευόντων να τον αναπαύσει εν Χώρα ζώντων τον Ομότιμο Καθηγητή Ιωάννη Καραβιδόπουλο και να χαρίσει στη σύζυγό του και τους οικείους του την άνωθεν παρηγορία εύχεται και προσεύχεται η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Ο μακαριστός, επί σειρά ετών Καθηγητής της Καινής Διαθήκης στην Θεολογική Σχολή ΑΠΘ,...
16 Απριλίου, 2023 - 8:19
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2023 - 7:42

Η Μητρόπολη Βεροίας για τον αοίδιμο καθηγητή Ιωάννη Καραβιδόπουλο

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Βεροίας για τον αοίδιμο καθηγητή Ιωάννη Καραβιδόπουλο

Ο Βασιλεύς των βασιλευόντων και Κύριος των κυριευόντων να τον αναπαύσει εν Χώρα ζώντων τον Ομότιμο Καθηγητή Ιωάννη Καραβιδόπουλο και να χαρίσει στη σύζυγό του και τους οικείους του την άνωθεν παρηγορία εύχεται και προσεύχεται η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Ο μακαριστός, επί σειρά ετών Καθηγητής της Καινής Διαθήκης στην Θεολογική Σχολή ΑΠΘ, εκοιμήθη το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, 15 Απριλίου, σε ηλικία 86 ετών. Όπως σημειώνει η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας στην ανακοίνωσή της ευτύχησε να έχει τον μακαριστό Ιωάννη Καραβιδόπουλο πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής των Παυλείων, από την πρώτη διοργάνωσή τους και για είκοσι εννέα συναπτά έτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης Βεροίας: 

Με βαθύτατη θλίψη η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας πληροφορήθηκε την εις Κύριον εκδημία του καθηγητού Ιωάννη Καραβιδόπουλου σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, λίγες ώρες πριν από την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Ο αοίδιμος καθηγητής υπήρξε βιβλικός θεολόγος διεθνούς κύρους και παγκοσμίου ακτινοβολίας, πολυγραφότατος συγγραφέας και διαπρεπής πανεπιστημιακός δάσκαλος.

Η Ιερά Μητρόπολή μας ευτύχησε να έχει τον μακαριστό Ιωάννη Καραβιδόπουλο πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής των Παυλείων, από την πρώτη διοργάνωσή τους και για είκοσι εννέα συναπτά έτη. Στη μακρόχρονη αυτή συνεργασία θαυμάσαμε την πολύπλευρη μόρφωσή του, το εκκλησιαστικό του ήθος και την αγάπη του για την Εκκλησία, το ήρεμο του χαρακτήρα του και κυρίως την ευγένεια και τον σεβασμό του προς όλους.

Ευχόμεθα και προσευχόμεθα ο Βασιλεύς των βασιλευόντων και Κύριος των κυριευόντων να τον αναπαύσει εν Χώρα ζώντων και να χαρίσει στη σύζυγό του και τους οικείους του την άνωθεν παρηγορία.

Αιωνία του η μνήμη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων