17/01/2023 17/01/2023 Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η Βέροια τίμησε τη μνήμη του Οσίου Αντωνίου του Νέου, προστάτου και πολιούχου της. Ανήμερα της εορτής το πρωί στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου του Βεροιέως τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και...
17 Ιανουαρίου, 2023 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2023 - 16:22

Η Βέροια τιμά τον πολιούχο της Άγιο Αντώνιο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Βέροια τιμά τον πολιούχο της Άγιο Αντώνιο (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η Βέροια τίμησε τη μνήμη του Οσίου Αντωνίου του Νέου, προστάτου και πολιούχου της.

Ανήμερα της εορτής το πρωί στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου του Βεροιέως τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και κήρυξε τον θείο λόγο και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμουκαι Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλησαν τα εγκώμια του Οσίου Αντωνίου και ακολούθησε πάνδημη Ιερά Λιτανεία του Ιερού Λειψάνου του Οσίου και της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Δοβρά, την οποία κόμισε εχθές κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Καθηγούμενος της ομώνυμης Ιεράς Μονής της Βεροίας Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Κορφιωτάκης, προκειμένου να συμπανηγυρίσει με τον Όσιο Αντώνιο.

Τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες και πλήθος ευσεβών Βεροιέων και ευλαβών πιστών από την ευρύτερη περιοχή προσήλθαν για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα του Οσίου και την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δοβρά.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επιμελήθηκαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Μπακλαγής και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Πιτούλιας, Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας.

     

Περισσότερες φωτογραφίες 

Διαβάστε επίσης:

Στη Βέροια η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δοβρά για τον πολιούχο της Όσιο Αντώνιο τον Νέο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων