20/01/2020 20/01/2020 Η Βέροια τίμησε τον πολιούχου της Άγιο Αντώνιο τον νέο και στον ομώνυμο ναό της πόλης οι Αρχιερείς, Ιερείς και Διάκονοι έψαλλαν τα εγκώμια ενώπιον των ιερών λειψάνων του δημιουργώντας στιγμές κατάνυξης και ψυχικής αγαλλίασης. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Παρασκευή κατά την ημέρα της μεγάλης εορτής του Αγίου. Είχε προηγηθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος...
20 Ιανουαρίου, 2020 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2020 - 17:49

Η Βέροια τίμησε τον πολιούχο της- βίντεο

Διαδώστε:
Η Βέροια τίμησε τον πολιούχο της- βίντεο

Η Βέροια τίμησε τον πολιούχου της Άγιο Αντώνιο τον νέο και στον ομώνυμο ναό της πόλης οι Αρχιερείς, Ιερείς και Διάκονοι έψαλλαν τα εγκώμια ενώπιον των ιερών λειψάνων του δημιουργώντας στιγμές κατάνυξης και ψυχικής αγαλλίασης. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Παρασκευή κατά την ημέρα της μεγάλης εορτής του Αγίου.

Είχε προηγηθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμωνα, Άρτης κ. Καλλινίκου, Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου, του Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, Αγιορειτών Πατέρων από τη ρουμανική σκήτη του Τιμίου Προδρόμου οι οποίοι μάλιστα κόμισαν στον ναό την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Προδρομιτίσσης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου μίλησε για τη θαυματουργία στη ζωή της εκκλησίας, που είναι επιβεβαίωση της ενανθρωπίσεως του Λόγου, με αφορμή το βίο του Αγ. Αντωνίου του νέου ασκητού.

Ακολούθησε λιτανεία στους δρόμους της πόλης, με τα λείψανα του Αγίου και την εικόνα της Παναγίας της Προδρομιτίσσης συνοδεία της δημοτικής μπάντας και παρουσία μαθητών που κρατούσαν ελληνικές σημαίες, στρατιωτικών, αστυνομικών, πολιτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο όπως κατεγράφη από την κάμερα του Πρακτορείου “Ορθοδοξία”:

Αποστολή Βέροια: Βασίλης Χάδος
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Ραφαήλ Γεωργιάδης
Μοντάζ: Μανώλης Δημελλάς

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων