13/03/2022 13/03/2022 Στο πλαίσιο των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων της συμπληρώσεως 200 ετών από την έναρξη της Επαναστάσεως στην ηρωική Νάουσα αλλά και την ιστορική μάχη της Δοβρά, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 13 Μαρτίου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Θαυμαυτουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Δοβρά, από την ομώνυμη Ιερά...
13 Μαρτίου, 2022 - 21:37

Η Βέροια υποδέχτηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δοβρά

Διαδώστε:
Η Βέροια υποδέχτηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δοβρά

Στο πλαίσιο των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων της συμπληρώσεως 200 ετών από την έναρξη της Επαναστάσεως στην ηρωική Νάουσα αλλά και την ιστορική μάχη της Δοβρά, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 13 Μαρτίου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Θαυμαυτουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Δοβρά, από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Βεροίας.

 Την Ιερά Εικόνα κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Αρχιμ. Παντελεήμων Κορφιωτάκης συνοδευόμενος από πατέρες της Ιεράς Μονής, ενώ στα προπύλαια του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού την υποδέχτηκε ο Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, οι Ιερείς της πόλεως και ευλαβείς Βεροιείς.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Β’ Κατανυκτικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ενώ στο τέλος ομίλησε για την ιστορική μάχη της Δοβρά ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Μαρτύρων αίμα, ηρώων δάφνες».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων