06/06/2021 06/06/2021 Καθώς, στο πρώτο δεκαήμερο των εκδηλώσεων των «ΚΖ΄ Παυλείων» της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας έχουν ενσωματωθεί και οι εκδηλώσεις της Γ΄ Ιατρικής Εβδομάδος προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού, το Σάββατο, 5 Ιουνίου, το απόγευμα, έλαβε χώρα η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση της Γ’ Ιατρικής Εβδομάδος, κατά την οποία ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας,...
06 Ιουνίου, 2021 - 10:26
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2021 - 14:59

Ξεκίνησε διαδικτυακά η Γ΄ Ιατρική Εβδομάδα για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

Διαδώστε:
Ξεκίνησε διαδικτυακά η Γ΄ Ιατρική Εβδομάδα για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

Καθώς, στο πρώτο δεκαήμερο των εκδηλώσεων των «ΚΖ΄ Παυλείων» της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας έχουν ενσωματωθεί και οι εκδηλώσεις της Γ΄ Ιατρικής Εβδομάδος προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού, το Σάββατο, 5 Ιουνίου, το απόγευμα, έλαβε χώρα η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση της Γ’ Ιατρικής Εβδομάδος, κατά την οποία ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων απηύθυνε χαιρετισμό, κηρύσσοντας την έναρξη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ειδικός Αναισθησιολόγος Χρήστος Παναγιωτάκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Δοξολογία στον Άγιο Ιατρό Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως», ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

Η «Γ΄ Ιατρική Εβδομάδα αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό» ξεκίνησε φέτος με τις λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά από την Συμφερούπολη της Κριμαίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας στις 29 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί με τις λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής της οσιακής κοιμήσεως του Αγίου στις 11 Ιουνίου.

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αρκετές εκδηλώσεις της Γ΄ Ιατρικής Εβδομάδος του Αγίου Λουκά του Ιατρού πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσα από τους ιστοχώρους της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων