23/04/2023 23/04/2023 Την Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης εορτάστηκε με λαμπρότητα η μνήμη των Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων, οι οποίοι μαρτύρησαν το 1822 κατά το ολοκαύτωμα της ηρωικής πόλεως. Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος χοροστάτησε και στον...
23 Απριλίου, 2023 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2023 - 13:02

Με λαμπρότητα η εορτή των Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων

Διαδώστε:
Με λαμπρότητα η εορτή των Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων

Την Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης εορτάστηκε με λαμπρότητα η μνήμη των Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων, οι οποίοι μαρτύρησαν το 1822 κατά το ολοκαύτωμα της ηρωικής πόλεως.

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο και κήρυξε τον θείο λόγο και συμμετείχαν ο  Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο  Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία επί τη επετείω του Ολοκαυτώματος της ηρωικής πόλεως παρουσία του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, Υφυπουργού Οικονομικών και Βουλευτού Ημαθίας κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και των λοιπών τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ακολούθησε τρισάγιο στο «Χώρο Θυσίας» στον ποταμό Αράπιτσα και ρίψη στεφάνου στον καταρράκτη, όπου θυσιάστηκαν οι Ναουσαίες γυναίκες με τα μικρά τους παιδιά για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επιμελήθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ναούσης και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμ. Ιωακείμ Δεσπότης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων