17/02/2023 18/02/2023 H μηνιαία Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου 2023 στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο της Βέροιας (πλησίον του Βήματος του Αποστόλου Παύλου). Στην αρχή της συνάξεως ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας καλωσόρισε τους Ιερείς και τους ενημέρωσε για θέματα υπηρεσιακής φύσεως. Στη συνέχεια...
17 Φεβρουαρίου, 2023 - 20:48
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2023 - 1:14

Μηνιαία Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

Διαδώστε:
Μηνιαία Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

H μηνιαία Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου 2023 στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο της Βέροιας (πλησίον του Βήματος του Αποστόλου Παύλου).

Στην αρχή της συνάξεως ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας καλωσόρισε τους Ιερείς και τους ενημέρωσε για θέματα υπηρεσιακής φύσεως.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, Αρχιερατικός Επίτροπος Αντιγονιδών, ο οποίος αναφέρθηκε στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Ακόμη τον λόγο έλαβε ο Αρχιμ. Θεόφιλος Λεμοντζής, Αρχιερατικός Επίτροπος Καμπανίας, ο οποίος ανέγνωσε τα πορίσματα του Αντιαιρετικού Συνεδρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το Φθινόπωρο στον Πύργο της Ηλείας.

Έπειτα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, αναφέρθηκε στην έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και προέτρεψε τους Ιερείς να εργαστούν με περισσότερο ζήλο και αφοσίωση, ενώ έκανε εκτενή αναφορά, εμφανώς συγκινημένος, στην πρόσφατη αγιοκατάταξη του πνευματικού του πατρός, Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου – Μικραγιαννανίτου.

Τέλος τον λόγο έλαβε ο Αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Πιτούλιας, Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας, ο οποίος ανέφερε την προσωπική του εμπειρία από την συμμετοχή του στην Προσκυνηματική εκδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως στους Αγίους Τόπους που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Μηνιαία Ιερατική Σύναξη στη Βέροια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων