29/12/2022 29/12/2022 Η Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση με τίτλο: «ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ : ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ», πραγματοποιήθηκε χθες στην εμβληματική αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου στην Αθήνα. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών σε συνεργασία με την Ένωση Παραολυμπιονικών Ελλάδας και την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Στην αρχή χαιρετισμό...
29 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2022 - 20:13

Μητροπολίτης Βεροίας: «Οι Παραολυμπιονίκες αξίζετε τον θαυμασμό και το χειροκρότημα μας» (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Βεροίας: «Οι Παραολυμπιονίκες αξίζετε τον θαυμασμό και το χειροκρότημα μας» (ΦΩΤΟ)

Η Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση με τίτλο: «ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ : ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ», πραγματοποιήθηκε χθες στην εμβληματική αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου στην Αθήνα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών σε συνεργασία με την Ένωση Παραολυμπιονικών Ελλάδας και την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Στην αρχή χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών Δρ. Γεώργιος Κακαβάς.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με εορταστικά τραγούδια από την προκλασική και κλασική μουσική μέχρι τα Κάλαντα του του Αγίου Δωδεκαημέρου καθώς και τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου από το φωνητικό σύνολο Unum Cor, Una vox, το οποίο διηύθυνε η Βεροιώτισα υψίφωνος κ. Ελένη Αναγνώστου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν μεταλλιούχοι και μέλη της Ένωσης Παραολυμπιονικών Ελλάδας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών Δρ. Γεώργιος Κακαβάς απένειμαν το «Μετάλλιο του Αγώνα» σε μεταλλιούχους Παραολυμπιονίκες.

Ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Βεροίας:

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά, αγαπητοί μου αδελφοί, σας μεταφέρω τις εόρτιες ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου για τη σημερινή εορτή.

Με πολλή χαρά παρευρίσκομαι στην ξεχωριστή αυτή χριστου­γεν­νιάτικη εκδήλωση του Νομι­σμα­τικού Μουσείου, η οποία πραγ­ματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Παραολυμπιονικών Ελλά­δος, στην εντυπωσιακή αυτή αίθου­σα του Ιλίου Μελάθρου.

Είμαι εδώ για να συγχαρώ και να τιμήσω και εγώ μαζί σας τους αθλητές που διακρίθηκαν, αλλά και όλα τα μέλη της Ενώσεως Παραολυμπιονικών και όλα τα παιδιά, μικρότερα και μεγαλύτερα. Αξίζετε όλοι την τιμή και τον θαυμασμό μας γι᾽ αυτό που κάνετε και γι᾽ αυτό που προσπαθείτε να κάνετε, γιατί αυτό που αξίζει την τιμή και την αναγνώρισή μας, αυτό που αξίζει τον θαυμασμό και τον έπαινό μας δεν είναι μόνο το βρα­βείο, δεν είναι μόνο η διάκριση στους αγώνες και τα μετάλλια, είναι και η προσπάθεια. Και όλοι εσείς, τα μέλη της Ενώσεως Παρα­ολυμπιονικών, αγωνισθήκατε και αγωνίζεσθε, κάνατε και κάνετε τη δική σας προσπάθεια.

Ξεπεράσατε τον εαυτό σας και αποδείχθηκατε νικητές στην πράξη. Γιατί νικητές είναι όλοι όσοι προσπαθούν να προ­χωρήσουν κάθε φορά ένα βήμα περισσότερο, να ανεβούν ένα σκα­λο­πάτι ψηλότερα, να φθάσουν λίγο πιο μακριά. Καμία νίκη δεν κερδίζεται με μία και μόνη προσπάθεια, αλλά σιγά-σιγά και προο­δευ­τικά, γι᾽ αυτό και η προσπάθεια και ο αγώνας και η επιμονή και η υπομονή είναι απαραίτητα και αναγκαία.

Και όταν ο άνθρωπος προσπαθεί και αγωνίζεται για να ξεπεράσει τον εαυτό του, τότε νικά, ανεξάρ­τητα από το αποτέλεσμα, και απο­τελεί πρότυπο αγωνιστή και στους στίβους και τους Ολυμπιακούς αγώ­νες, αλλά και στη ζωή. Αποτελεί πηγή εμπνεύσεως για όσους τον βλέπουν και τον παρα­κο­λουθούν.

Και αυτό επιτύχατε όλοι εσείς, οι Παραολυμπιονίκες στα διάφορα αγωνίσματα και όλα τα μέλη της Ενώσεως Παραολυμπιονικών, οι δαφνοστεφανωμένοι ήρωες. Και αξί­ζετε τον θαυμασμό μας, την αγάπη μας, τον σεβασμό μας, το χειροκρότημά μας.

Την τιμή και τον θαυμασμό μας αξίζουν όμως και όσοι στηρίζουν τις προσπάθειές σας και είχαν την πρωτοβουλία της εορταστικής αυ­της εκδηλώσεως, ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του Νομισματικού Μου­σείου κ. Γεώργιο Κακαβά, τον Προ­εδρο της Παραολυμπιακής Επιτρο­πης κ. Γεώργιο Καπελλάκη και τη σοπράνο κυρία Ελένη Αναγνώ­στου, για τη διαρκή υποστήριξή της στους μικρούς και μεγάλους αγω­νιστές μας.

Σας συγχαίρω όλους από καρδίας και εύχομαι το φως της προσπάθει­ας σας και της επιτυχίας να φωτί­σει και άλλους, και με τη χάρη του γεννηθέντος Κυρίου μας η νέα χρο­νιά να είναι γεμάτη από χαρές και επιτυχίες για όλους σας.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων