31/03/2024 01/04/2024 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε το απόγευμα του Σαββάτου, 30ης Μαρτίου 2024, στον Αναστάσιμο Εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης, όπου στο τέλος μίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, Γέροντας Ελισσαίος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, καθρέπτης της...
31 Μαρτίου, 2024 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2024 - 0:41

Αναστάσιμος Εσπερινός και ομιλία του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Γέροντα Ελισσαίου στη Νάουσα

Διαδώστε:
Αναστάσιμος Εσπερινός και ομιλία του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Γέροντα Ελισσαίου στη Νάουσα

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε το απόγευμα του Σαββάτου, 30ης Μαρτίου 2024, στον Αναστάσιμο Εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης, όπου στο τέλος μίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, Γέροντας Ελισσαίος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, καθρέπτης της ψυχής μας».

Με την πατρική μέριμνα του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονος συνεχίζονται για ακόμη μία χρονιά οι ομιλίες των Αγιορειτών Πατέρων στο τέλος των Αναστάσιμων – Κατανυκτικών Αρχιερατικών Εσπερινών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον σεβαστό Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέροντα Ελισσαίο, ο οποίος ανταποκρίθηκε για ακόμη μία φορά στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως, λέγοντας μεταξύ άλλων:

Διήλθαμε ήδη, με τη χάρη του Θεού, και τη δεύτερη εβδομάδα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρα­κο­στής, και ετοιμαζόμαστε μετά τον πρώτο θρίαμβο της ορθοδόξου πίστεώς μας, τον οποίο εορτάσαμε κατά την περασμένη Κυριακή, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, να εορ­τάσουμε και τον δεύτερο μεγάλο θρίαμβό της, τιμώντας τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, αρχιεπί­σκο­πο Θεσσαλονίκης, τον θαυματουρ­γο, τον μεγάλο αυτόν ιεράρχη και θεολόγο, ο οποίος με τη διδασκα­λία του και με τους αγώνες του υπεραμύνθηκε της ορθοδόξου δι­δα­σκαλίας περί της νοεράς προ­σευ­χης, του ακτίστου φωτός και της θεώσεως του ανθρώπου.

Η Ιερά μας Μητρόπολη τιμά, ως γνωστόν, ιδιαιτέρως τον μέγιστο αυτόν άγιο και θεολόγο της Εκ­κλη­­σίας μας, όπως και την αγία οικογένειά του, καθώς ο άγιος Γρη­γόριος ο Παλαμάς ασκήτευσε για αρκετά χρόνια στη Σκήτη της Βεροίας μαζί με τους δύο αδελφούς του, τον άγιο Θεοδόσιο και τον άγιο Μακάριο, ενώ οι αδελφές του, αγίες Επίχαρις και Θεοδότη, μόνα­σαν στη μονή της Πανα­γίας Καμαριωτίσσης μέσα στην πόλη της Βεροίας.

Τιμώντας, λοιπόν, και εμείς τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά εγκαινιά­ζου­με σήμερα τον κύκλο των Εσπερινών Ομιλιών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τις οποίες έχουμε καθιερώσει από πολλών ετών στην Ιερά Μητρόπολή μας, και υποδε­χο­μαστε με πολλή χαρά και τιμή τον πρώτο ομιλητή, τον πολύ γνω­στο και αγαπητό και σεβαστό σε όλους μας Καθηγούμενο της Ιεράς Μο­νης Σίμωνος Πέτρας, πανοσιολο­γιώ­τατο αρχιμανδρίτη π. Ελισαίο, ο οποίος θα μας ομιλήσει με θέμα: «Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, κα­θρέπτης της ψυχής μας».

Από καρδίας σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας και την παρουσία σας ανάμεσά μας, και είμαι βέβαιος ότι μέσα από την ομιλία σας θα έχουμε όλοι την ευκαιρία και τη δυνατότητα να καθρεπτίσουμε την ψυχή μας στο πνευματικό κάτοπτρο του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Ο Καθηγούμενος της Σιμωνόπετρας ομίλησε στην ηρωική Νάουσα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων