02/06/2023 02/06/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων πραγματοποίησε διαδικτυακή ομιλία στη σειρά των εκπομπών «Επισκοπικός Λόγος» και ανέπτυξε το θέμα: «Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το άγιον». Αναφερόμενος στο νόημα της εορτής της Πεντηκοστής, ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ πολλών άλλων, σημείωσε: «Εορτάσαμε πριν από λίγες ημέρες την εις ουρανούς Ανάληψη του Κυρίου, με την οποία...
02 Ιουνίου, 2023 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2023 - 15:27

Ο Μητροπολίτης Βεροίας για το νόημα της εορτής της Πεντηκοστής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βεροίας για το νόημα της εορτής της Πεντηκοστής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων πραγματοποίησε διαδικτυακή ομιλία στη σειρά των εκπομπών «Επισκοπικός Λόγος» και ανέπτυξε το θέμα: «Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το άγιον».

Αναφερόμενος στο νόημα της εορτής της Πεντηκοστής, ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ πολλών άλλων, σημείωσε:

«Εορτάσαμε πριν από λίγες ημέρες την εις ουρανούς Ανάληψη του Κυρίου, με την οποία ο Χριστός επεσφράγισε τον κύκλο της επιγείου ζωής του.

Επί σαράντα ημέρες μετά την Ανάστασή του ο Ιησούς εμφανιζόταν επανειλημμένα στους μαθητές του, άλλοτε σε κάποιους από αυτούς και άλλοτε ενώ βρισκόταν όλοι μαζί, για να τους ενισχύσει, αλλά και για να τους προετοιμάσει για όσα επρόκειτο να συμβούν. Και την τεσσαρακοστή ημέρα, ενώ ήταν όλοι οι μαθητές παρόντες, ο Χριστός τους μίλησε για το έργο που θα αναλάμβαναν και για την εξ ύψους δύναμη που θα ελάμβαναν. Και στη συνέχεια, ενώ τους ευλογούσε, «διέστη απ᾽ αυτών και ανεφέρετο εις τον ουρανόν», σημειώνει ο ιερός ευαγγελιστής Λουκάς. Οι μαθητές, αφού παρακολούθησαν έκπληκτοι το θαυμαστό αυτό γεγονός, επέστρεψαν στα Ιεροσόλυμα, σύμφωνα με την εντολή του Χριστού και περίμεναν την εκπλήρωση της υποσχέσεώς του.

Μαζί με τους μαθητές του Κυρίου μας και η Εκκλησία μας, έχοντας εορτάσει ήδη την Ανάληψη του Χριστού, βρίσκεται αυτές τις ημέρες εν αναμονή ενός μεγάλου και ιστορικού γεγονότος, βρίσκεται εν αναμονή ενός θαύματος. Γιατί θαύμα είναι η κάθοδος του Παναγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, που θα εορτάσουμε σε λίγες ημέρες. Θαύμα μοναδικό και ανεπανάληπτο, συγχρόνως όμως και διαρκές. Γι’ αυτό και ο λόγος μου σήμερα, πιο επίκαιρος από κάθε άλλη φορά, θα είναι για την Πεντηκοστή, για εκείνη τη θαυμαστή ημέρα της καθόδου του Αγίου Πνεύματος στα Ιεροσόλυμα.

Να επικαλούμαστε καθημερινά το Άγιο Πνεύμα στην προσευχή μας και να ζητούμε πάντοτε τη βοήθεια του για ο,τι κάνουμε, ώστε να έρχεται καθημερινά στη ζωή μας, για να την αγιάζει και να την κατευθύνει στο καλό και την αρετή.

Και ας μην ξεχνούμε να ευχαριστούμε καθημερινά τον Θεό, γιατί στέλνει και σε μας το Πνεύμα το Άγιο και δροσίζει και αγιάζει και φωτίζει τον νού και τη ζωή μας, ώστε να κάνουμε πάντοτε το θέλημά του και να οδηγηθούμε με τη βοήθεια και τη συμπαράστασή του στη σωτηρία.»

Ο διαδικτυακός «Επισκοπικός Λόγος» μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 7:00 μ.μ. στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook, στο κανάλι στο Youtube καθώς και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως «Παύλειος Λόγος 90.2 FM».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων