28/06/2022 28/06/2022 Ολοκληρώνονται σήμερα το πρωί (Τρίτης, 28ης Ιουνίου 2022) οι εργασίες του  28ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των Παυλείων με θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και η διαχείριση των κρίσεων» στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας.   Κατά την έναρξη της δεύτερης συνεδρίας χθες (Δευτέρα, 27 Ιουνίου) αναγνώστηκαν τα μηνύματα της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Σερβίας κ.κ....
28 Ιουνίου, 2022 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2022 - 9:55

Ολοκληρώνεται σήμερα το 28ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο των Παυλείων

Διαδώστε:
Ολοκληρώνεται σήμερα το 28ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο των Παυλείων

Ολοκληρώνονται σήμερα το πρωί (Τρίτης, 28ης Ιουνίου 2022) οι εργασίες του  28ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των Παυλείων με θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και η διαχείριση των κρίσεων» στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας.  

Κατά την έναρξη της δεύτερης συνεδρίας χθες (Δευτέρα, 27 Ιουνίου) αναγνώστηκαν τα μηνύματα της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Γεωργίας κ.κ. Ηλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζουγκντίντι και Τσαΐτσι κ. Γεράσιμο, της Α.Θ.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου από τον Θεοφιλέστατο Αμαθούντος κ. Νικόλαο, της Α.Θ.Μ. του Αρχιεπισκόπου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα και της Α.Θ.Μ. του Αρχιεπισκόπου Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ.

Πρόεδρος της δεύτερης συνεδρίας ήταν ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Χρήστου και εισηγητές α) ο Διδάκτωρ Θεολογίας, Ε.ΔΙ.Π. Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Μωραΐτης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η διαχείριση των κρίσεων στην Παλαιά Διαθήκη: το παράδειγμα των προφητών», β) η Αν. Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και η διαχείριση κρίσεων στις πρωτοχριστιανικές κοινότητες» και γ) ο Αν. Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Υπ. Διδάκτωρ Ε.Κ.Π.Α Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ενδοοικογενειακές κρίσεις».

 

 

Κατά την τρίτη συνεδρία προήδρευσε η αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Ευαγγελία Αμοιρίδου και εισηγήσεις παρουσίασαν α) η Διδάκτωρ Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Άννα Τιρικανίδου, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Η διαχείριση της κρίσης στις πρώτες χριστιανικές κοινότητες: το παράδειγμα της Αποστολικής Συνόδου» και β) ο Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. κ. Γεώργιος Φίλιας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η ευχαριστιακή σύναξη των πιστών στην Παύλεια θεολογία ως μέσο διαχείρισης της ενότητας μεταξύ των χριστιανών».

Μετά το πέρας της τρίτης συνεδρίας βραβεύτηκαν, όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο των Παυλείων, μαθητές και μαθήτριες της Ημαθίας, οι οποίοι διακρίθηκαν σε αθλήματα σε περιφερειακό, πανελλήνιο ή διεθνές επίπεδο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε. Τις απονομές έκαναν Αρχιερείς των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και καθηγητές που συμμετέχουν στο Συνέδριο.

Πριν από την έναρξη της τέταρτης συνεδρίας, το απόγευμα της Δευτέρας, αναγνώστηκαν τα μηνύματα της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαο και της Α.Θ.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.

Πρόεδρος της τέταρτης συνεδρίας ήταν η Αν. Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Αικατερίνη Τσαλαμπούνη και εισηγήσεις παρουσίασαν α) ο πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Χρήστου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η διαχείριση κρίσεων στην Εκκλησία και στη χριστιανική γραμματεία: Ο Άγιος Αναστάσιος Σιναΐτης και η αραβική κατάκτηση της Βυζαντινής Ανατολής», β) η αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Ευαγγελία Αμοιρίδου, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Οι Οικουμενικές Σύνοδοι ως πρότυπα διαχείρισης των θεολογικών και κανονικών κρίσεων της Εκκλησίας» και γ) ο Κοσμήτωρ – Καθηγητής Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών Δ.Π.Θ. κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Πανδημίες, επιδημίες, ασθένειες και λαϊκή λατρευτική τιμή των Αγίων στον Ελληνικό λαό».

Τις εργασίες του 28ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των Παυλείων τιμούν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Ναζαρέτ κ. Κυριακός (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανός (Εκκλησία Ρουμανίας), Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος (Εκκλησία Βουλγαρίας), Ζουγκντίντι και Τσαΐτσι κ. Γεράσιμος (Εκκλησία Γεωργίας), Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Άρτης κ. Καλλίνικος, Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος (Εκκλησία Κύπρου), Σιναΐας κ. Ιερώνυμος (Εκκλησία Ρουμανίας) και Ζνεπόλεως κ. Αρσένιος (Εκκλησία Βουλγαρίας), καθώς και τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες, κληρικοί και ευσεβείς Βεροιείς.

Το 28ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο των Παυλείων παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων