16/08/2023 16/08/2023 Μεθεόρτιο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα για την Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο χωριό των Βλάχων, στο ορεινό Σέλι. Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ....
16 Αυγούστου, 2023 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2023 - 12:46

Tα Μεθέορτα της Θεομητορικής Εορτής στο ορεινό Σέλι

Διαδώστε:
Tα Μεθέορτα της Θεομητορικής Εορτής στο ορεινό Σέλι

Μεθεόρτιο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα για την Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο χωριό των Βλάχων, στο ορεινό Σέλι.

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνας, ο οποίος χοροστάτησε στον όρθρο και ο Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλησαν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου παρουσία τοπικών πολιτικών αρχών και ευλαβών προσκυνητών, ενώ την εκκλησιαστικής τάξεως επιμελήθηκε ο προιστάμενος της ενορίας Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας και προιστάμενος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Αντωνίου Βεροίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους Αγίους Αρχιερείς, οι οποίοι λάμπρυναν με την παρουσία τους αυτές τις ημέρες τις Θεομητορικές Πανηγύρεις στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά του Βερμίου, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αλεξανδρείας και τέλος στο όμορφο Σέλι.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο προιστάμενος της ενορίας Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, που έλκει την καταγωγή του από το Σέλι και ευχαρίστησε με λόγους εγκάρδιους τους Αγίους Αρχιερείς, ενώ αναφέρθηκε στην καθιέρωση της ετήσιας εορτής των Βλάχων ηρωίδων γυναικών.

 

Με λαμπρότητα τα Μεθέορτα της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ορεινό Σέλι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων