13/02/2024 13/02/2024 Με την συμμετοχή του συνόλου του Ιερού Κλήρου και πλήθους πιστών, παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο αγρυπνία επί τη μνήμη των προστατών των αγαπημένων ανδρογύνων και της οικογένειας Αγίων Ακύλα και Πρίσκιλλας.  Η αγρυπνία έγινε ως ευκαιρία προσευχής: α. για τον...
13 Φεβρουαρίου, 2024 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2024 - 10:21

“Εμείς μιλούμε με προσευχές” – Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Διαδώστε:
“Εμείς μιλούμε με προσευχές” – Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Με την συμμετοχή του συνόλου του Ιερού Κλήρου και πλήθους πιστών, παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο αγρυπνία επί τη μνήμη των προστατών των αγαπημένων ανδρογύνων και της οικογένειας Αγίων Ακύλα και Πρίσκιλλας.

Η αγρυπνία έγινε ως ευκαιρία προσευχής:

α. για τον αγιασμό και την προστασία του θεοιδρύτου θεσμού του γάμου και της οικογένειας,

β. για την ευλογία και την ιερότητα της πατρότητος και της μητρότητος,

γ. για την μετάνοια των ευρισκομένων σε αμαρτωλές συμπεριφορές, προκειμένου να επιστρέψουν στον δρόμο του Θεού και να κερδίσουν τον Παράδεισο, και

δ. για τον φωτισμό των εκπροσώπων του Έθνους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να αρνηθούν να επικυρώσουν την ζοφερή αυτή πράξη, νομοθετώντας τα άνομα και θεσμοθετώντας τα άθεσμα.

Έψαλαν χοροί Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως και παρευρέθηκαν αρκετοί νέοι, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Μηχανικών Χίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του προέβη σε βαθύτατη θεολογική και πνευματική ανάλυση της ηθικής καταπτώσεως της εποχής μας και με ΠΟΝΟ ΑΓΑΠΗΣ, όπως ο Χριστός στη Γεθσημανή, προσευχήθηκε για την ΠΡΟ-ΟΔΟ προς τον Χριστό και όχι την ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ προς την αμαρτία.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας χειροθέτησε Αναγνώστη τον φοιτητή Γεώργιο Αν. Βαλάση, ευχόμενος να πορεύεται πάντοτε με τις συμβουλές του αοιδίμου Γέροντός του πατρός Εφραίμ από την Σκήτη Αγ. Ανδρέου του Αγίου Όρους.

“Προσευχή όλων η καταψήφιση του αντιθέου νομοσχεδίου και η μετάνοια και η σωτηρία των πεπτωκότων στα πάθη της διαστροφής της κατά Θεόν ανθρώπινης οντολογίας”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων