29/04/2022 29/04/2022 Τιμήθηκε η εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Βροντάδου, προεξάρχοντος σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, πλαισιουμένου υπό πολλών Πρεσβυτέρων και Διακόνων, ενώ Χορός Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως έψαλλαν στα Ιερά Αναλόγια. Το απόγευμα της Τετάρτης, 27 Απριλίου, τελέσθηκε ο...
29 Απριλίου, 2022 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2022 - 11:19

Η εορτή του Ευαγγελιστή Μάρκου στο Βροντάδο Χίου

Διαδώστε:
Η εορτή του Ευαγγελιστή Μάρκου στο Βροντάδο Χίου

Τιμήθηκε η εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Βροντάδου, προεξάρχοντος σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, πλαισιουμένου υπό πολλών Πρεσβυτέρων και Διακόνων, ενώ Χορός Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως έψαλλαν στα Ιερά Αναλόγια.

Το απόγευμα της Τετάρτης, 27 Απριλίου, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, όπου τον Θείο λόγο κήρυξε ο κ. Γ. Παπαδόπουλος, Θεολόγος, αναφερόμενος στην ευαγγελική και την μαρτυρική ιδιότητα του Αγίου.

Την Πέμπτη κατά την Θεία Λειτουργία κήρυξε ο Σεβασμιώτατος. Αναφέρθηκε στην περιγραφή από τον Ευαγγελιστή Μάρκο της Βαπτίσεως, της Μεταμορφώσεως και της Σταυρώσεως του Χριστού και κάλεσε τους πιστούς, βαπτιζόμενοι να ενδυθούν τον Χριστό, να μεταμορφωθούν κατ’ εικόνα του Χριστού και να αναστηθούν από την πτώση στην κληρονομία της Βασιλείας του Θεού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Χίου δώρισε στον Ιερό Ναό τον Σταυρό και το Εγκόλπιο που του χάρισαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Οικουμεενικός Πατριάρχης, αντιστοίχως.

Μεταξύ των πιστών ήταν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Χίου και των Οινουσσών, παιδιά Κατηχητικών Σχολείων και παιδιά της Κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων