31/12/2022 31/12/2022 Μέσα σε πνεύμα κατανύξεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ευλόγησε το Σάββατον 31 Δεκεμβρίου την πρώτη αγιοβασιλόπιτα του νησιού, εκείνη του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Βικτώρων Χίου. Οι ευλαβείς Κληρικοί συμμετείχαν στην ακολουθίαν της ευλογήσεως της αγιοβασιλόπιτας για την υποδοχή του σωτηρίου έτους 2023,...
31 Δεκεμβρίου, 2022 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2022 - 13:20

Η επιδίωξη που έθεσε στους κληρικούς για το νέο έτος ο Μητροπολίτης Χίου

Διαδώστε:
Η επιδίωξη που έθεσε στους κληρικούς για το νέο έτος ο Μητροπολίτης Χίου

Μέσα σε πνεύμα κατανύξεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ευλόγησε το Σάββατον 31 Δεκεμβρίου την πρώτη αγιοβασιλόπιτα του νησιού, εκείνη του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Βικτώρων Χίου.

Οι ευλαβείς Κληρικοί συμμετείχαν στην ακολουθίαν της ευλογήσεως της αγιοβασιλόπιτας για την υποδοχή του σωτηρίου έτους 2023, η οποία έγινε από τον Πατέρα και Ποιμενάρχην τους πλαισιούμενο από το Πρωτοσυγκελλεύοντα Αρχιμανδρίτην π. Νεκτάριο Επιτροπάκη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Γεόμελο και τον Αρχιδιάκονο π. Απόστολο Λάρδα.

Μετά την ιερή ακολουθίαν ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους Κληρικούς της κατά Χίον Εκκλησίας και ευχόμενος για το νέον έτος έθεσε ως επιδίωξη την πραγμάτωση του πόθου των Ελλήνων «Θέλομεν τον Ιησούν ιδείν» και κάλεσε τους Κληρικούς να αποκτήσουν «καθαράν καρδίαν» για να ιδούν τον Χριστό, να θέσουν τους εαυτούς τους κάτω απ’ το βλέμμα του Χριστού, το ίδιον βλέμμα, που κοίταξε και στην κλήσιν και στην πτώσιν τον Σίμωνα Πέτρο. Για να το επιτύχουν αυτό προϋποτίθεται να τους «παραλάβει» ο Χριστός, και να τους «αναφέρει εις όρον υψηλόν» και «κατ’ ιδίαν». Να απομονωθούν από το φρόνημα του κόσμου και συνδεθούν αποκλειστικώς και μόνον με τον Χριστόν. Να τους οδηγεί μόνον ο Χριστός. Να τους ανεβάσει ψηλά, κοπιαστικά, πάνω από κάθε μέτριον ο Χριστός. Έτσι θα καθαρίσει η καρδιά τους και μάλιστα όταν την δώσουν στον Ένα, στον Χριστόν «δος μοι, υιέ, στην καρδίαν» (Παροιμ. κγ΄ 26). Αυτός είναι ο δρόμος και ο τρόπος όχι της ευτυχίας, αλλά της μακαριότητος, τον οποίον πρέπει να επιδιώξουν το νέον έτος, και θέτοντες τους εαυτούς τους κάτω απ’ τον ίσκιον του Σταυρού, ή ορθώτερον κάτω απ’ το φως του Σταυρού.

Στην συνέχεια διένειμε στους Κληρικούς κομμάτια από την αγιοβασιλόπιττα και ως δώρα το βιβλίο του Θεολόγου Γεωργίου Ροδίτη ΟΙ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, στον Κληρικό δε που ευρήκε το πατροπαράδοτο νόμισμα δώρισε ένα τόμο με κείμενα του Αγίου Επιφανίου, από την σειράν των Πατέρων της Εκκλησίας της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Υποδοχή νέου έτους, υποδοχή Χριστού στην ζωή μας, ώστε να τύχουμε της δικής Του υποδοχής στον Παράδεισο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων