03/04/2024 03/04/2024 Την ημέρα της εν Αθήναις Εξοδίου Ακολουθίας του Αρχιμανδρίτη Πατρικίου Καλεώδη, η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, με μεσίστιες τις σημαίες των Μητροπολιτικών Γραφείων και της Βιβλιοθήκης ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Βικτώρων για την ανάπαυση της ψυχής του ξεχωριστού κληρικού, ο οποίος είχε δωρίσει όλη την βιβλιοθήκη του...
03 Απριλίου, 2024 - 18:49
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2024 - 19:55

Η Ιερά Μητρόπολη Χίου προσευχήθηκε για τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη Πατρίκιο Καλεώδη

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Χίου προσευχήθηκε για τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη Πατρίκιο Καλεώδη

Την ημέρα της εν Αθήναις Εξοδίου Ακολουθίας του Αρχιμανδρίτη Πατρικίου Καλεώδη, η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, με μεσίστιες τις σημαίες των Μητροπολιτικών Γραφείων και της Βιβλιοθήκης ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Βικτώρων για την ανάπαυση της ψυχής του ξεχωριστού κληρικού, ο οποίος είχε δωρίσει όλη την βιβλιοθήκη του στην Βιβλιοθήκη ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ.

Της δεήσεως, στην οποία έλαβαν μέρος ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Δημήτριος Γεόμελος, ο Ηγούμενος της Νέας Μονής – Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Διονύσιος Παπανικολάου, ο Αρχιδιάκονος Απόστολος Λάρδας και άλλοι Κληρικοί, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, ο οποίος στο πέρας της Ακολουθίας αναφέρθηκε στην διακονία του π. Πατρικίου στην Εκκλησία και κατέληξε λέγοντας:

“Ο π. Πατρίκιος υπήρξε εμβληματικός κατά την ουσίαν. Πεποικιλμένος με την αρχοντική αίγλη της Χάλκης και με το καθαρό μεγαλείο των ανακτόρων. Bαθύς Θεολόγος, φιλόπονος Kληρικός, φιλάνθρωπος Χριστιανός, Παραδοσιακός στην Πίστη, εθνικός στο φρόνημα, και συνάμα Οικουμενικός, ένας Ιερατικός Μεγαλέξανδρος Φιλόκαλος, αλλά ξένος προς την ακαλαισθησία του νεοπλουτισμού και την νοσηρή καπηλεία της Ορθοδόξου Πίστεως και του εθνικού φρονήματος. Ταπεινός εκόντως και όχι εξ ανάγκης, ταπεινός τω πνεύματι και όχι τω σχήματι. Αυθεντικό πλάσμα του Δημιουργού του“.

Μετά από αυτά εψάλη και ο Εθνικός Ύμνος. Η Ιερά Μητρόπολη Χίου και η Βιβλιοθήκη ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ προετοιμάζουν προσεχώς ειδικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του φιλομαθούς Δωρητού γέροντος.

Διαβάστε σχετικά: Το “ύστατο χαίρε” στον Αρχιμανδρίτη Πατρίκιο Καλεώδη (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων