10/11/2023 10/11/2023 Με την έπαρση της μεγάλης σημαίας στο νότιο λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Χίου, άνοιξε η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων για την 11η Νοεμβρίου- Ημέρα της Απελευθέρωσης της Χίου το 1912 από τον Οθωμανικό ζυγό. Η σημαία διαστάσεων 10Χ15 μέτρα, είναι προσφορά της Ιεράς Μητρόπολης Χίου και φυλάσσεται από την Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού της Χίου,...
10 Νοεμβρίου, 2023 - 17:49
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2023 - 16:50

Ι.Μ.Χίου: Έπαρση μεγάλης σημαίας παραμονή των Ελευθερίων

Διαδώστε:
Ι.Μ.Χίου: Έπαρση μεγάλης σημαίας παραμονή των Ελευθερίων

Με την έπαρση της μεγάλης σημαίας στο νότιο λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Χίου, άνοιξε η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων για την 11η Νοεμβρίου- Ημέρα της Απελευθέρωσης της Χίου το 1912 από τον Οθωμανικό ζυγό.

Η σημαία διαστάσεων 10Χ15 μέτρα, είναι προσφορά της Ιεράς Μητρόπολης Χίου και φυλάσσεται από την Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού της Χίου, σπουδαστές της οποίας ήταν στο τιμητικό άγημα έπαρσης της Σημαίας, που έφτασε πομπή, μέσω της προκυμαίας της Χίου και με τη συνοδεία προσκόπων και της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου.

Τιμές απέδωσε άγημα της 96 ΑΔΤΕ, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι των πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου καθώς και πλήθος κόσμου, σύμφωνα με την ertnews.

Να σημειωθεί ότι αύριο, Σάββατο 11η Νοεμβρίου, τις εκδηλώσεις για τα 111 χρόνια από τα Ελευθέρια του νησιού και την Ένωσή του με την Ελλάδα θα τιμήσει με την παρουσία του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Πηγή: ertnews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων