10/11/2022 10/11/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος έζησε στη Χίο, δίδαξε στο Δημοτικό Σχολείο Λιθίου, εκάρη Μοναχός στην Ι. Νέα Μονή καί εχειροτονήθη Διάκονος στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Χίου. Επίκεντρο του εορτασμού το χωριό Λιθί. Εκεί στό γραφικό Ναΰδριο του Αγίου ετελέσθη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του  Μητροπολίτου...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 14:15

Η Μητρόπολη και οι μαθητές της Χίου τίμησαν τον Άγιο Νεκτάριο ο οποίος έζησε και δίδαξε στο νησί (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη και οι μαθητές της Χίου τίμησαν τον Άγιο Νεκτάριο ο οποίος έζησε και δίδαξε στο νησί (ΦΩΤΟ)

Η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος έζησε στη Χίο, δίδαξε στο Δημοτικό Σχολείο Λιθίου, εκάρη Μοναχός στην Ι. Νέα Μονή καί εχειροτονήθη Διάκονος στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Χίου.

Επίκεντρο του εορτασμού το χωριό Λιθί. Εκεί στό γραφικό Ναΰδριο του Αγίου ετελέσθη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου, ο οποίος μίλησε με  θέμα: «συμπολίται Αγίων».

Ανήμερα της εορτής ετελέσθη Αρχιερατική Θ. Λειτουργία με την προσέλευση των διδασκάλων και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λιθίου προς τους οποίους ο ιεράρχης εκήρυξε με θέμα « Αγ. Νεκτάριος : ο δάσκαλός σας».

Το απόγευμα στο Η΄ Δημοτικό Σχολείο Χίου έγινε η καθιερωμένη γιορτή των Χίων Διδασκάλων για τον Άγιο συνάδελφό τους. Το όλο πρόγραμμα επιμελήθηκε ο δάσκαλος κ. Στ. Μαρδάς.

Αξίζει να σημειωθεί η καθιερωμένη υποτροφία ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ για μαθητή απόφοιτο του Δημοτικού Σχολείου Λιθίου που θα σπουδάσει δάσκαλος καθώς και η αφιέρωση του Ημερολογίου έτους 2023 της Ι.Μ.Χ. στον Αγ. Νεκτάριο «ως χριστιανό δάσκαλο και παιδαγωγό».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων