09/02/2023 09/02/2023 Η Χίος είναι ένα από τα πολλά Ελληνικά νησιά τα οποία πολλές φορές έχουν βρεθεί στην “παραληρηματική ρητορική” της Τουρκίας. Ωστόσο, ο φονικός σεισμός που έπληξε και την Τουρκία τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου δεν επιτρέπει στους κατοίκους του νησιού να μην αδρανείς μπροστά στην καταστροφή και τον ανθρώπινο πόνο. Η Ορθόδοξος Χριστιανική Πίστις διδάσκει...
09 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:09
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2023 - 10:11

Η Μητρόπολη Χίου συγκεντρώνει βοήθεια για τα πλάσματα του Θεού σε Τουρκία και Συρία

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Χίου συγκεντρώνει βοήθεια για τα πλάσματα του Θεού σε Τουρκία και Συρία

Η Χίος είναι ένα από τα πολλά Ελληνικά νησιά τα οποία πολλές φορές έχουν βρεθεί στην “παραληρηματική ρητορική” της Τουρκίας. Ωστόσο, ο φονικός σεισμός που έπληξε και την Τουρκία τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου δεν επιτρέπει στους κατοίκους του νησιού να μην αδρανείς μπροστά στην καταστροφή και τον ανθρώπινο πόνο. Η Ορθόδοξος Χριστιανική Πίστις διδάσκει τον Τριαδικό Θεό, τον Μόνο Αληθινό Θεό, ο Οποίος “εποίησεν παν γένος ανθρώπων εξ ενός αίματος”.

Στο πλαίσιο αυτής της θεολογικής διδασκαλίας της Εκκλησίας η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών θα συγκεντρώνει στην Ιματιοθήκη της Αγάπης (Ι. Μονή Αγ. Στεφάνου) κλινοσκεπάσματα και προσόψια (πετσέτες) προκειμένου να αποσταλούν “προς τα πλάσματα του Θεού, τους ανθρώπους εις την Τουρκίαν και την Συρίαν, τους πληγέντας από τον φοβερόν σεισμόν”, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή της Μητροπόλεως.

“Παρακαλούμεν τον πιστόν λαόν της Χίου να επιδείξη το μεγαλείον της καρδίας του και να ανταποκριθή εις αυτήν την διακονίαν της Εκκλησίας μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων