03/02/2021 03/02/2021 Με την Χάρι και την βοήθεια του Τριαδικού Θεού συνέχισε η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τας εκδηλώσεις των 200 ετών από της Εθνεγερσίας του 1821. Την 3ην Φεβρουαρίου 2021 ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου στον Ιερόν Ναόν Αγίου Ιακώβου πόλεως Χίου επί τη εορτή...
03 Φεβρουαρίου, 2021 - 18:01
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2021 - 20:25

Η Μητρόπολη Χίου συνεχίζει την τιμή των Νεομαρτύρων

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Χίου συνεχίζει την τιμή των Νεομαρτύρων

Με την Χάρι και την βοήθεια του Τριαδικού Θεού συνέχισε η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τας εκδηλώσεις των 200 ετών από της Εθνεγερσίας του 1821. Την 3ην Φεβρουαρίου 2021 ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου στον Ιερόν Ναόν Αγίου Ιακώβου πόλεως Χίου επί τη εορτή των Αγίων Νεομαρτύρων Νικολάου, Σταματίου και Ιωάννου εκ Σπετσών (1822), οι οποίοι εμαρτύρησαν εις την περιοχήν της Χίου, πλησίον του Ι. Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος Χίου ανεφέρθη με την αφορμή της ναυτικής ιδιότητος των Αγίων (ο Νικόλαος ήτο ο καπετάνιος του πλοίου των) εις την διαχρονικήν σχέσιν ναυτοσύνης και Ελληνικού Έθνους και ιδιαιτέρως εις το ευεργετικόν έργον της Ελληνικής Ναυτιλίας τόσον κατά την περίοδον της Τουρκοκρατίας, όσον και κατά την Ελληνικήν Επανάστασιν.

Περαίνων την Θείαν Λειτουργίαν ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησεν εις Οικονόμον τον Εφημέριον του Ι. Ναού Αιδεσιμολογιώτατον π. Εμμανουήλ Τζιώτην, Εκπαιδευτικόν και πολύτεκνον Ιερέα, Υπεύθυνον της Ποιμαντικής Γάμου και Οικογενείας της Ιεράς Μητροπόλεως και αναπληρωτήν Υπεύθυνον της Ποιμαντικής Νεότητος, διά το πρόσωπον του οποίου, όσον και της Πρεσβυτέρας Αδαμαντίας, Πτυχιούχου Ε.Μ.Π. , θυγατρός του Καρδιοχειρουργού Χρήστου Χαρίτου, ο Χίος Ιεράρχης ωμίλησεν με απέραντον και βαθυτάτην πατρικήν αγάπην.

Εις την Θείαν Λειτουργίαν συμμετέσχον ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μουσάς, ο Ιεροδιδάσκαλος π. Εμμανουήλ Τζιώτης και ο Αρχιδιάκονος π. Απόστολος Λάρδας. Έψαλαν ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού κ. Δημήτριος Ζαννίκος, Άρχων Μαίστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και ο Λαμπαδάριος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Βροντάδου κ. Ιωάννης Κοσσένας και μεταξύ των πιστών ήσαν ο Επιτελάρχης της 96 ΑΔΤΕ κ. Αντώνιος Φουρνιστάκης, Συνταματάρχης (ΠΒ) και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παύλος Καλογεράκης.
Ευλογημένες στιγμές λειτουργικής κατανύξεως και εθνικού – ιστορικού φρονηματισμού, απαραίτητες εις την αναζωογόνησιν του συγχρόνου ανθρώπου.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων