01/01/2022 01/01/2022 Με την προσήκουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία της εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Αγίου Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου. Τον ιερουργούντα Σεβ. Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκον επλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ιωάννης Μουσάς και ο Αρχιδιάκονος κ. Απόστολος Λάρδας, ενω τους χορούς των ιεροψαλτών διηύθηναν οι...
01 Ιανουαρίου, 2022 - 13:46

Η πρώτη του νέου έτους στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Διαδώστε:
Η πρώτη του νέου έτους στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Με την προσήκουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία της εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Αγίου Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου.

Τον ιερουργούντα Σεβ. Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκον επλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ιωάννης Μουσάς και ο Αρχιδιάκονος κ. Απόστολος Λάρδας, ενω τους χορούς των ιεροψαλτών διηύθηναν οι κ.κ. Δημήτριος Δημητρακόπουλος και Αντώνιος Κυδώνης.

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την Πράξη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί της αγιοκατατάξεως του Ιερομάρτυρος Πλάτωνος Μητροπολίτου Χίου (του Φραγκιάδου) και των συν αυτώ αναιρεθέντων Χίων Κληρικών, δεδομένου ότι κατά το αρξάμενο σωτήριο έτος 2022 συμπληρώνονται 200 έτη από του μαρτυρίου των(1822).

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Χίος Ποιμενάρχης τέλεσε την Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους , ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως και απηύθηνε λόγους ευχετικούς με πνευματικό περιεχόμενο.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμ. Κάρμαντζης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Στελ. Καμπούρης και Παντ. Μπουρνιάς, ο Διοικητής της 96ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Κων. Κολοκοτρώνης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Παντ. Μπουγδάνος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου κ. Βουράκης, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντού Χίου κ. Χ. Κυπραίος και ο Αντιδήμαρχος κ. Κ. Βεργίνας.

Επίσης ο Μητροπολίτης τίμησε με το παράσημο της Ι. Μ. Χίου τον Θεολόγον κ. Βασίλειον Βοξάκην για την πολυμερή επιστημονική του προσφορά στην Ι. Μ. Χίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων