04/12/2022 04/12/2022 Με την βοήθεια και την ευλογία του Τριαδικού Θεού, η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τίμησε την μνήμη του Νεομάρτυρος Αγίου Αγγελή του Αργείου. Επίκεντρο του εορτασμού ο Ι. Ν. Αγίου Μάρκου Βροντάδου, όπου φυλάσσεται τεμάχιο υφάσματος εμβαπτισμένο στο αίμα του Νεομάρτυρος πριν οι δήμιοι Αγαρηνοί ρίψουν το σώμά του στη θάλασσα. Το απόγευμα...
04 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:12
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2022 - 12:19

Η Χίος τίμησε τον Άγιο Νεομάρτυρα Αγγελή

Διαδώστε:
Η Χίος τίμησε τον Άγιο Νεομάρτυρα Αγγελή

Με την βοήθεια και την ευλογία του Τριαδικού Θεού, η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τίμησε την μνήμη του Νεομάρτυρος Αγίου Αγγελή του Αργείου.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Ι. Ν. Αγίου Μάρκου Βροντάδου, όπου φυλάσσεται τεμάχιο υφάσματος εμβαπτισμένο στο αίμα του Νεομάρτυρος πριν οι δήμιοι Αγαρηνοί ρίψουν το σώμά του στη θάλασσα.

Το απόγευμα της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου 2022 τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο πως η κατά Χίον Εκκλησία ετίμησε τον Άγιο Αγγελή και συγκεκριμένα:

α. Την διοργάνωση Επιστημονικού Συνεδρίου το 2013 (200 έτη από το μαρτύριό του) με Εισηγητές Ακαδημαικούς και Πανεπιστημιακούς της Ιεράς και της Θύραθεν Επιστήμης (28 Σεπτεμβρίου 2013).

β. Την έκδοση εγκολπίου ημερολογίου αφιερωμένου στον Άγιο Αγγελή (έτος 2014).

γ. Την τέλεση δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας το 2013 με την συμμετοχή και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου (3 Δεκεμβρίου 2013).

δ. Την μετακομιδή του υφάσματος με το αίμα του Αγίου Αγγελή προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στο Άργος (Νοέμβριος 2015).

ε. Την έκδοση το έτος 2020 των Πρακτικών του Συνεδρίου για τον Αγ. Αγγελή.

στ. Την τέλεση της αρχαιοτάτης Αλεξανδρινής Θείας Λειτουργίας του Αγίου Μάρκου κατά την εορτή του Αγ. Άγγελή (3 Δεκεμβρίου 2020).

ζ. Την παρουσίαση των Πρακτικών του Συνεδρίου για τον Αγ. Αγγελή στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, στην Βιβλιοθήκη ΑΓ. ΑΓΑΠΗΤΟΣ (3 Δεκεμβρίου 2021).

η. Την τέλεση του αγιασμού των εγκαινίων του Τμήματος Ημερησίας Νοσηλείας «ΑΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ» του Νοσοκομείου Χίου, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη χρηματική δωρεά της Ι. Μ. Χίου παρουσία της Αν. Υπουργού Υγείας κ. Α. Γκάγκα (15 Ιουλίου 2022).

Την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατον 3 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου ενώ τον Θείον Λόγο κήρυξε ο κ. Γεώργιος Φ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στο μαρτύριο του Νεομάρτυρος.

Στις ιερές ακολουθίες μετείχαν αρκετοί ιερείς, αρχές του τόπου, ιατροί, πιστοί και νέοι της κατασκηνώσεως “ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ” της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων