14/08/2023 14/08/2023 Το Ιερό Λείψανο της Τιμίας Χειρός του εν Αγίοις Πατρός Βασιλείου του Μεγάλου υποδέχθηκε σήμερα το πρωί η Χίος. Η υποδοχή έλαβε χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, κληρικούς της Μητροπόλεως και πιστούς. Μετά την υποδοχή τελέστηκε δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου...
14 Αυγούστου, 2023 - 12:21
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2023 - 12:09

Η Χίος υποδέχθηκε ιερό λείψανο του Μεγάλου Βασιλείου

Διαδώστε:
Η Χίος υποδέχθηκε ιερό λείψανο του Μεγάλου Βασιλείου

Το Ιερό Λείψανο της Τιμίας Χειρός του εν Αγίοις Πατρός Βασιλείου του Μεγάλου υποδέχθηκε σήμερα το πρωί η Χίος.

Η υποδοχή έλαβε χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, κληρικούς της Μητροπόλεως και πιστούς. Μετά την υποδοχή τελέστηκε δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου ενώ σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί ο Εσπερινός και ιερά παράκληση του Αγίου Βασιλείου.

Μιλώντας στο politischios.gr ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της επίγειας παρουσίας του Αγίου και στην ανάγκη να διαφυλάξουμε τη σημαντικότητα του πνευματικού του έργου.

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από της 7.00 π.μ. μέχρι το πέρας των εσπερινών Ακολουθιών, ώστε να δύνανται να προσέρχωνται οι πιστοί για την προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου, προς ευλογία και αγιασμό των.

Η αναχώρηση του ιερού λειψάνου θα γίνει την Παρασκευή 18 Αυγούστου.

Φωτογραφία: politischios.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων