20/07/2020 20/07/2020 Εγκύκλιο δημοσίευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος για την προγραμματισμένη προσευχή των μουσουλμάνων στην Αγία Σοφία τονίζοντας ότι η ημέρα εκείνη, Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, είναι “ημέρα σταυρώσεως και θρήνου για ολόκληρη την Ορθοδοξία”. Διαβάστε αναλυτικά την Εγκύκλιο:  Διά του παρόντος, γνωρίζομεν υμίν, ότι την Παρασκευήν 24ην Ιουλίου 2020, ημέρα σταυρώσεως και θρήνου δι’...
20 Ιουλίου, 2020 - 19:44
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2020 - 19:05

“Ημέρα Σταυρώσεως και θρήνου για την Ορθοδοξία”

Διαδώστε:
“Ημέρα Σταυρώσεως και θρήνου για την Ορθοδοξία”

Εγκύκλιο δημοσίευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος για την προγραμματισμένη προσευχή των μουσουλμάνων στην Αγία Σοφία τονίζοντας ότι η ημέρα εκείνη, Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, είναι “ημέρα σταυρώσεως και θρήνου για ολόκληρη την Ορθοδοξία”.

Διαβάστε αναλυτικά την Εγκύκλιο: 

Διά του παρόντος, γνωρίζομεν υμίν, ότι την Παρασκευήν 24ην Ιουλίου 2020, ημέρα σταυρώσεως και θρήνου δι’ ολόκληρον την Ορθοδοξίαν και τον Ελληνισμόν εκ της μετατροπής του σημερινού μουσειακού καθεστώτος του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως εις μουσουλμανικόν τέμενος (τζαμί), η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών απεφάσισεν όπως:

1. Την 12ην μεσημβρινήν ακριβώς πενθίμως σημάνουν οι κώδωνες απάντων των Ιερών Ναών και Ιερών Μονών, επί τρία λεπτά.

2. Καθ’ όλην την ημέραν αι σημαίαι των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών είναι αναρτημέναι μεσίστιαι.

3. Εις το κέντρον των Ιερών Ενοριακών Ναών και των Καθολικών των Ιερών Μονών τοποθετηθή η Ι. Εικών της Παναγίας «Θρηνωδούσης», και

4. Γνωστοποιήσητε εις τους ευσεβείς Χριστιανούς ότι το εσπέρας της Παρασκευής 24ης Ιουλίου 2020 και ώραν 19.00΄ εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Χίου θα τελεσθή η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, προσέλθητε δε και υμείς μετά τούτων εις συμπροσευχήν.

Επί δε τούτοις, επικαλούμεθα εφ’ υμάς την Χάριν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και διατελούμεν μετ’ ευχών

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ: Να αναγνωσθή επ’εκκλησία την 19ην και 22αν Ιουλίου 2020.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων