24/12/2021 24/12/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών συνεχίζοντας την καθ’όλη την διάρκεια του έτους διακονία της και εν όψει των αγίων ημερών των Χριστουγέννων διένειμε σε 150 περίπου δικαιούχους οικογένειες με παιδιά 648 κιβώτια τροφίμων. Μεταξύ άλλων, προσέφερε στο Γηροκομείο Χίου ‘’ΖΩΡΖΗΣ Γ. ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ’’ τρόφιμα διά την σίτιση των ηλικιωμένων τα οποία καλύπτουν όλα τα γεύματα...
24 Δεκεμβρίου, 2021 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2021 - 18:29

Μεγάλη φιλανθρωπική διακονία ΙΜ Χίου: “Προς Δόξαν Θεού”

Διαδώστε:
Μεγάλη φιλανθρωπική διακονία ΙΜ Χίου: “Προς Δόξαν Θεού”

Η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών συνεχίζοντας την καθ’όλη την διάρκεια του έτους διακονία της και εν όψει των αγίων ημερών των Χριστουγέννων διένειμε σε 150 περίπου δικαιούχους οικογένειες με παιδιά 648 κιβώτια τροφίμων. Μεταξύ άλλων, προσέφερε στο Γηροκομείο Χίου ‘’ΖΩΡΖΗΣ Γ. ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ’’ τρόφιμα διά την σίτιση των ηλικιωμένων τα οποία καλύπτουν όλα τα γεύματα του Ιερού Δωδεκαημέρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών προσέφερε τσάντες με τρόφιμα και δωροεπιταγές σε ενδεείς συμπολίτες μας, καθώς και στους λιμενεργάτες από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών. Επίσης διετέθησαν 15 τσάντες με τρόφιμα σε 15 ενδεείς οικογένειες των Καρδαμύλων.

Το Σάββατον 18 Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρκέλλης, όπου ετέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια προσέφερε σε όλους τους 55 μαθητές και τις μαθήτριες των Σχολείων της Βολισσού (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) χρηματικά ποσά για την ενίσχυση των σπουδών τους στην εκπαίδευση.

Τέλος προσεφέρθησαν χρηματικά ποσά ή δωροεπιταγές σε Φιλανθρωπικά ή Ιεραποστολικά Σωματεία.

Οι άνθρωποι αυτοί εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και εδόξασαν τον Θεό για την ευεργεσία αυτή στην ζωή τους.

Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών αναφέρει: 

‘Ο Τριαδικός Θεός εδημιούργησε «εκ του μη όντος» εις το είναι τα σύμπαντα. Με σοφία, δύναμη και αγάπη. Και εν συνεχεία εδημιούργησε, «κατ᾽ εικόνα και καθ᾽ ομοίωσίν» Του, τον άνθρωπον, την κορωνίδα όλης της δημιουργίας. Η πτώση απεμάκρυνε τον άνθρωπο από τον Θεό, αλλά η αγάπη του Θεού θέλησε να φέρει και πάλι τον άνθρωπο κοντά Του. Ο Θεός γίνεται άνθρωπος. ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, ανεβαίνει στον Σταυρό, κατεβαίνει στον Άδη, νικά την αμαρτία και τον θάνατον και με την Ανάστασή Του ανοίγει τον δρόμο για την Ανάσταση κάθε ανθρώπου. Σ᾽ αυτήν την ευεργεσία έχει το δικαίωμα να μετάσχει ο άνθρωπος.

Τις προϋποθέσεις θέτει ο ίδιος ο Χριστός μας στην περικοπή του Ευαγγελίου που αναγιγνώσκεται στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή της Απόκρεω: «επείνασα γαρ, και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα, και εποτίσατέ με, ξένος ήμην, και συνηγάγετέ με, γυμνός, και περιεβάλετέ με, ησθένησα, και επεσκέψασθέ με, εν φυλακή ήμην, και ήλθετε προς με. Τότε αποκριθήσονται αυτώ οι δίκαιοι λέγοντες· κύριε, πότε σε είδομεν πεινώντα και εθρέψαμεν, η διψώντα και εποτίσαμεν; Πότε δε σε είδομεν ξένον και συνηγάγομεν, η γυμνόν και περιεβάλομεν; Πότε δε σε είδομεν ασθενή η εν φυλακή, και ήλθομεν προς σε; Και αποκριθείς ο βασιλεύς ερεί αυτοίς· αμήν λέγω υμίν, εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε» (Ματθ. κε´ 35-40).

Στο πλαίσιο αυτής της διδασκαλίας του Χριστού μας κινούμεθα κατά την φιλανθρωπική διακονία της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Αυτός που κινεί τα πάντα είναι ο Χριστός μας. Εμείς είμαστε τα εργαλεία του. Εκείνος μας χρησιμοποιεί όπως θέλει, όπου θέλει και όσο θέλει. Αρκεί εμείς να ανταποκρινόμεθα στην πρόκλησή Του. «Γένοιτό μοι κατά το ρήμά Σου». «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκα»”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων