10/06/2024 10/06/2024 Ετήσιο μνημόσυνο για τον Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο οποίος διετέλεσε Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, τέλεσε την 9η Ιουνίου ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος στον Ιερό Μητροπολιτό Ναό Χίου. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολύπλευρη και πολυσχιδή προσωπικότητα του αειμνήστου εθνικού ανδρός, τον οποίον...
10 Ιουνίου, 2024 - 9:39
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2024 - 9:12

Μνημόσυνο για τον Στρατηγό Κωσταράκο από την Ιερά Μητρόπολη Χίου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τον Στρατηγό Κωσταράκο από την Ιερά Μητρόπολη Χίου

Ετήσιο μνημόσυνο για τον Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο οποίος διετέλεσε Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, τέλεσε την 9η Ιουνίου ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος στον Ιερό Μητροπολιτό Ναό Χίου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολύπλευρη και πολυσχιδή προσωπικότητα του αειμνήστου εθνικού ανδρός, τον οποίον χαρακτήρισε ως τον σπουδαιότερο Έλληνα της εποχής μας, που προσέφερε ουσιαστικές υπηρεσίες στο Έθνος, στις οποίες θα αναφερθεί επαινετικώς η Ιστορία. Υπενθύμισε ότι η Ιερά Μητρόπολη θα δώσει το όνομά του σε χώρο της με μεγίστη εθνική και ευρωπαϊκή σημασία.

Παρόντες ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Χ. Αμπατζίδης επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας Αξιωματικών, ο Αντιστράτηγος ε.α. Χ. Δρίβας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χίου κ.Π. Καλογεράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νύκτας, οι πρ. Αντιδήμαρχοι Κ. Βεργίνας και Γ. Παπαδόπουλος ο πρ. Αντιπεριφερειαρχης Κ. Γαννιάρης , εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών.

Στο τέλος εψάλη προς τιμή του μεγάλου ανδρός ο Εθνικός Ύμνος.
Ο Σεβ. Χίου εζήτησε από τον Δήμαρχο Χίου να δοθεί το όνομα του Στρατηγού σε δρόμο του νησιού.

        

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων