09/04/2022 09/04/2022 Στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Ν. Φαλήρου ετέλεσε την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου για τους Χιώτες της Αττικής ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος. Με τους ιερείς του Ι. Ναού Αρχιμ. Νήφωνα Καπογιάννη, Πρωτοσύγγελο της Ι. Μ. Πειραιώς, τον Πρωτοπρ. Ιωάννη Λιακόσταυρο, Προιστάμενο του Ι. Ναού, και τους Εφημερίους π. Αναστάσιο και...
09 Απριλίου, 2022 - 22:12

Ο Ακάθιστος Ύμνος για τους Χιώτες της Αττικής

Διαδώστε:
Ο Ακάθιστος Ύμνος για τους Χιώτες της Αττικής

Στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Ν. Φαλήρου ετέλεσε την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου για τους Χιώτες της Αττικής ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Με τους ιερείς του Ι. Ναού Αρχιμ. Νήφωνα Καπογιάννη, Πρωτοσύγγελο της Ι. Μ. Πειραιώς, τον Πρωτοπρ. Ιωάννη Λιακόσταυρο, Προιστάμενο του Ι. Ναού, και τους Εφημερίους π. Αναστάσιο και π. Παύλο, καθώς και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μ. Χίου Απόστολο Λάρδα, ο Χίος Ιεράρχης μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα των ευμόλπων Ιεροψαλτών του Ναού, απήγγειλε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας και ωμίλησε πραγματοποιώντας μιά διδασκαλία περί του Ύμνου και του Κανόνος στην Βυζαντινή Γραμματεία με ειδικές αναφορές στην ακολουθία του Ακαθίστου σύμφωνα με την πανεπιστημιακή διδασκαλία του Καθηγητού Αθανασίου Κομίνη. Ο απλός τρόπος της παρουσιάσεως του θέματος βοήθησε το εκκλησίασμα να πληροφορηθεί φιλολογικές γνώσεις που αγνοούσε. Στο τέλος ο Σεβ. Χίου εδώρισε στον Ι. Ναό και την 8η έκδοση του ΝΕΟΥ ΧΙΑΚΟΥ ΛΕΙΜΩΝΑΡΙΟΥ.

Μεταξύ των πιστών ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο πρ. Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, βουλευτης Αιτωλοακαρνανίας, ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, ο Ανθυπολοχαγός Εμμανουήλ Στείρος, ο Λιμενάρχης Πειραιώς Γεώργιος Σκανδάλης, ο πρ. Υπαρχηγος Λ. Σ. Δημήτριος Τσιαδής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιώς Δημήτριος Αράπης, ο Σημαιοφόρος Π. Ν. Μιχαήλ Κατσικαρέλλης της υπηρεσίας Ιστορίας του Ναυτικού, ο χρυσός στο κύπελο Ευρώπης και 6ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σφυροβόλος και πρ. κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ Χρήστος Πολυχρονίου, εκπρόσωποι Χιακών Σωματείων: κ. Κ. Τσεκουρας (ΚΟΡΑΗΣ), κ. Α. Πιστιλός (Chiis Marine Club), κ. Χονδρογεωργάκης (Χαλκειός), κ. Μαλαχιάς (Χιακή Αδελφότης Ελευσίνος), κ. Μ Φράγκου (Σύνδεσμος Απανταχού Καρδαμυλίων), κ. Γκιάλα και κ. Αρακάς (ΕΒΑΤ), κ. Γ. Τσουρής (Ενώσεως Πλοιάρχων), Ιατρός Αναστάσιος Τριπολίτης (Δρομοκαΐτειο), κ. Π. Παντελάρας (Θυμιανών), ικανός αριθμός νέων που εφοίτησαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην ΑΕΝ ΧΙΟΥ και μετείχαν στη νεανική δράση της Ι. Μ. Χίου εκφράζοντας με την παρουσία τους τον σεβασμό στον πνευματικό τους πατέρα, παιδιά της κατασκηνώσεως της Ι. Μητροπόλεως Χίου ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, και αρκετοί Χιώτες της Αττικής, Νεοφαληριώτες κ.ά.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος έδωσε την ευχή του σε όλους και συνεζήτησε μαζί τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων