17/04/2023 17/04/2023 Με εκκλησιαστική ευλάβεια εορτάσθηκε και φέτος “η εορτή των εορτών και η πανήγυρις των πανηγύρεων” η Αγία και Μεγάλη Κυριακή του Πάσχα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου. Λίγο πριν από την έναρξη των Αναστασίμων Ιερών Ακολουθιών έφθασε στην ακριτική Χίο το Άγιο Φως από τον Πανίερο...
17 Απριλίου, 2023 - 17:32
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2023 - 17:28

Ο εορτασμός της Ανάστασης του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Χίου

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της Ανάστασης του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Χίου

Με εκκλησιαστική ευλάβεια εορτάσθηκε και φέτος “η εορτή των εορτών και η πανήγυρις των πανηγύρεων” η Αγία και Μεγάλη Κυριακή του Πάσχα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Λίγο πριν από την έναρξη των Αναστασίμων Ιερών Ακολουθιών έφθασε στην ακριτική Χίο το Άγιο Φως από τον Πανίερο Ιερό Ναό της Αναστάσεως Ιεροσολύμων, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Οι Αρχές της νήσου και πλήθος πιστών προσήλθαν ενωρίς για να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες, να λάβουν το αναστάσιμο Άγιο Φως από τον Σεβασμιώτατο κατά την τελετή της Αναστάσεως και να αναφωνήσουν όλοι μαζί τον αναστάσιμο παιάνα ‘’ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ’’.

Εν συνεχεία τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κατά την τάξιν, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, αναγνώσθηκε η Πασχάλιος Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Περί το τέλος της Αναστασίμου Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε στο νέο Διοικητή της 96 Α.Δ.Τ.Ε. Ταξίαρχο κ. Χαράλαμπο Αμπατζίδη το ανώτατο παράσημο της Χιακής Εκκλησίας τον Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου.

Επίσης, την Κυριακή του Πάσχα και περί ώραν 10η πρωινή μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης Χαράς και λαμπρής ατμόσφαιρας τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερολογιωτάτου κ. Αποστόλου Λάρδα.

Ο Σεβασμιώτατος ενεδύθη τα Αρχιερατικά του άμφια στο κέντρο του ναού και προεξήρχε της Ακολουθίας του Εσπερινού. Κατά την διάρκεια της λαμπρής αυτής Ακολουθίας, αναγνώσθηκε από τον Επίσκοπο το Ιερό Ευαγγέλιο του Εσπερινού της Αγάπης και σε πολλές άλλες γλώσσες από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε Ιερά Λιτανεία ανά τας οδούς πέριξ του Ι. Μητροπολιτικού Ναού, προηγουμένων του Ιερού Λαβάρου της Αναστάσεως, των Ιερών Λειψάνων του Αποστόλου Θωμά και των χορών ψαλλόντων έμμελώς το Δοξαστικό της Εορτής ‘’Άναστάσεως ημέρα…’’

Τέλος, προ της Απολύσεως αναγνώσθηκε από τον Σεβασμιώτατο η ευχή ευλογήσεως των πασχαλινών αυγών, τα οποία εν συνεχεία προσέφερε ως ευλογία στους πιστούς.

 

    

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων