19/09/2022 19/09/2022 Στα πλαίσια των τιμητικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό ετών από την Μικρασιατική καταστροφή (1922 – 2022) ο Καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής των επετειακών εκδηλώσεων που οργάνωσαν στη Χίο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Χίου), ο Δήμος Χίου και η...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:54
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2022 - 15:03

Ο Καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης στην επέτειο 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή στη Χίο

Διαδώστε:
Ο Καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης στην επέτειο 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή στη Χίο

Στα πλαίσια των τιμητικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό ετών από την Μικρασιατική καταστροφή (1922 – 2022) ο Καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής των επετειακών εκδηλώσεων που οργάνωσαν στη Χίο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Χίου), ο Δήμος Χίου και η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

Ο κ. Βαρβούνης ανέπτυξε χθες το θέμα «Η Μικρασιατική Καταστροφή και η Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού». Πριν την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκος τίμησε τον Καθηγητή Μαν. Βαρβούνης με την ανώτατη τιμητική διάκριση της τοπικής Εκκλησίας, τον χρυσό σταυρό του αγίου μεγαλομάρτυρος Ισιδώρου, για το σύνολο του έργου του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων