20/03/2023 20/03/2023 Η Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών το διάστημα 12 έως 18 Μαρτίου 2023. Σκοπός ήταν η ενημέρωση και συνδρομή της διεξαγομένης ιεραποστολικής διακονίας της Εκκλησίας ανά την Οικουμένη, για τον ευαγγελισμό πάντων των εθνών και την ένταξη αυτών στο Σώμα του Κυρίου Ιησού Χριστού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιερά...
20 Μαρτίου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2023 - 19:07

Ο Μητροπολίτης Μάρκος στον εορτασμό της Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής στην Ιερά Μητρόπολη Χίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μάρκος στον εορτασμό της Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής στην Ιερά Μητρόπολη Χίου

Η Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών το διάστημα 12 έως 18 Μαρτίου 2023. Σκοπός ήταν η ενημέρωση και συνδρομή της διεξαγομένης ιεραποστολικής διακονίας της Εκκλησίας ανά την Οικουμένη, για τον ευαγγελισμό πάντων των εθνών και την ένταξη αυτών στο Σώμα του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιερά Μητρόπολης, προς τούτο:

Α) Διδάχθηκε επίκαιρο Κατηχητικό Μάθημα για το Κατώτερο, το Μέσο και το Ανώτερο Κατηχητικό Σχολείο:

α) Κατώτερο: Ιεραποστολή στην Ιαπωνία – π. Νικόλαος Κασάτκιν (https://agonistes.gr/2019/02/26/ Ένας Ρώσος γίνεται Ιάπωνας).

β) Μέσο: Ο Άγιος Νικόλαος, ο Απόστολος της Ιαπωνίας (https://porefthentes.gr/ Ο Άγιος Νικόλαος, ο Απόστολος της Ιαπωνίας).

γ) Ανώτερο: Άγιος Νικόλαος Κασάτκιν – Συνοπτικός Βίος του Αγίου Νικολάου Κασάτκιν Αρχιεπισκόπου Ιαπωνίας. (http://www.impantokratoros.gr/3EF34FD2.aspx/ Ἅγιος Νικόλαος Κασάτκιν), τά ὁποῖα δύνασθε να μελετήσητε καί ἐκ τῆς ἱστοσελίδος τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως www.imchiou.gr.

Γ) Το απόγευμα του Σαββάτου 18ης Μαρτίου 2023 στις 17.00, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Εγκρεμού τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, και, στη συνεχεία, στην Ενοριακή Αίθουσα του ως άνω Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, αφιερωμένη στην Εξωτερική Ιεραποστολή και, ειδικότερο, στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιαπωνίας.

Δ) Παρουσιάσθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΤΩ επίκαιρο αφιέρωμα το Σάββατο 11ην Μαρτίου ε.ε..

Ε) Πραγματοποιήθηκε καθημερινά από τον Ρ/Σ ‘’ΣΗΜΑΝΤΡΟ’’ επίκαιρη εκπομπή από 13ης έως και 18ης Μαρτίου ε. ε.. Την σχετική εκπομπή της 15ης Μαρτίου επιμελήθηκε ο Σεβασμιώτατος.

ΣΤ) Διαπραγματεύθησαν οι Κήρυκες του Θείου Λόγου από 13ης έως 18ης Μαρτίου ε. ε. θέματα που αφορούν την Εξωτερική Ιεραποστολή.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων