22/02/2024 22/02/2024 Με την ιδιότητα του Φιλολόγου Καθηγητού επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Βροντάδου, στο οποίο ήταν και διορισμένος, μετά από πρόσκληση του Σχολείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, και δίδαξε στους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξεως Γ1, το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας. Συγκεκριμένα, τους μίλησε εισαγωγικά για την σημασία της γλώσσας μας...
22 Φεβρουαρίου, 2024 - 18:27
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2024 - 18:21

Ο Μητροπολίτης Χίου διδάσκει το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο Βροντάδου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χίου διδάσκει το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο Βροντάδου

Με την ιδιότητα του Φιλολόγου Καθηγητού επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Βροντάδου, στο οποίο ήταν και διορισμένος, μετά από πρόσκληση του Σχολείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, και δίδαξε στους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξεως Γ1, το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.

Συγκεκριμένα, τους μίλησε εισαγωγικά για την σημασία της γλώσσας μας και ειδικώτερα παρέδωσε την ενότητα περί του Αορίστου Β’ με λεπτομερή ανάλυση του αντικειμένου, παραδείγματα, εξαιρέσεις κ.α. Το μάθημα έγινε σε φιλικό και διαλογικό κλίμα και το παρηκολούθησαν η Προισταμένη Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως Χίου Φιλόλογος κ. Ευτυχία Βλυσίδου και η Φιλόλογος της τάξεως κ. Μ. Παραδείση. Αποχαιρετώντας τα παιδιά ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Τομάζο για την πρόσκληση και υποσχέθηκε να επανέλθει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος είχε διδάξει επί πενταετία στον Πειραιά (1988-1993), μεταξύ δε των μαθητών του ήταν ο Πρωτοπρ. π. Νικόλαος Σιγάλας (Ι. Μ. Θήρας), ο Αρχιμ. π. Ιωάννης Μαρής (Ι. Μ. Νικαίας), ο Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Σιαρλής (Ι. Μονή Πάτμου), ο Αρχιμ. π. Νικόδημος Φαρμάκης (Ι. Αρχ. Αθηνών), ο Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος (Ι. Μ. Πειραιώς), ο Πρωτοπρ. π. Σπυρίδων Τσιμούρης (Ι. Μ. Πειραιώς), η μοναχή Χριστονύμφη Σκορδαλάκη (Ι. Μονή Αγ. Νεκταρίου Αιγίνης) και άλλα παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων