30/01/2024 30/01/2024 Με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε για τους μαθητές και τους κατοίκους του χωριού στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Βολισσού ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των Σχολείων της Βολισσού (Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις «Μιχ. Παπαμαύρος», Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο) για τους Τρεις Ιεράρχες. Απευθυνόμενος στις μαθήτριες και...
30 Ιανουαρίου, 2024 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2024 - 19:02

Ο Μητροπολίτης Χίου για τη σημασία του πατέρα και της μητέρας στη ζωή του κάθε ανθρώπου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χίου για τη σημασία του πατέρα και της μητέρας στη ζωή του κάθε ανθρώπου

Με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε για τους μαθητές και τους κατοίκους του χωριού στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Βολισσού ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των Σχολείων της Βολισσού (Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις «Μιχ. Παπαμαύρος», Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο) για τους Τρεις Ιεράρχες.

Απευθυνόμενος στις μαθήτριες και τους μαθητές, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο νόημα και το περιεχόμενο της Θείας Λειτουργίας, ανέλυσε τα τελούμενα στη διάρκειά της, υπογράμμισε το ρόλο του Επισκόπου ο οποίος «ίσταται εν μέσω των πιστών εις τύπον και τόπον Χριστού» και έκανε αναφορά στους συμβολισμούς των επισκοπικών αμφίων.

Στην αρχή της ομιλίας του τόνισε τη σημασία του πατέρα και της μητέρας στη ζωή του κάθε ανθρώπου και προέτρεψε τους πιστούς να τοποθετήσουν τη φωτογραφία του πατέρα και της μητέρας τους δίπλα στα εικονίσματα.

Τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, εργαζομένους, ευεργέτες και δωρητές των Σχολείων της Βολισσού, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μοίρασε σε όλους τους μαθητές την Καινή Διαθήκη και άλλα δώρα πνευματικού περιεχομένου.

Παρόντες στον εορτασμό ήταν ο Αντιδήμαρχος Αμανής και Καρδαμύλων του Δήμου Χίου κ. Κων. Ρυμικής, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Χίου κ. Γιάννης Αραμπατζής, εκπρόσωποι της 96 ΑΔΤΕ και του Λιμενικού Σώματος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βολισσού κ. Γιάννης Μαδιανός κ.α.

Την παραμονή της εορτής τηρήθηκε ένα παμπάλαιο έθιμο, το οποίο αναβίωσε πριν από 10 χρόνια. Πρόκειται για τη μεταφορά της εικόνας των Τριών Ιεραρχών από το ιστορικό Σχολείο της Βολισσού – το οποίο έχει ξεκινήσει εκδηλώσεις για τα 100 του χρόνια – στην κεντρική εκκλησία της Βολισσού.

Η εικόνα μεταφέρεται από τους μαθητές, με λατρευτική πομπή, στην οποία συμμετέχουν, εκτός από την εκπαιδευτική κοινότητα, ο ιερός κλήρος, οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι. Κάθε χρόνο η 96 ΑΔΤΕ διέθετε τη Φιλαρμονική, η οποία λάμπρυνε τις εκδηλώσεις. Φέτος για πρώτη φορά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – το οποίο έχει πλέον την αρμοδιότητα – αρνήθηκε να διαθέσει τη Φιλαρμονική, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Αμέσως μετά την άφιξη της πομπής στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός.

         

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων