04/09/2022 04/09/2022 Στο πλαίσιο της τιμής των 200 χρόνων από το μαρτύριο των Ιερομαρτύρων της Σφαγής της Χίου Πλάτωνος και των συν αυτώ τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία την Κυριακή ΙΒ Ματθαίου μέσα στην Σκοτεινή Φυλακή του Φρουρίου της Χίου, στον ίδιο ακριβώς χώρο όπου ο Άγιος Ιερομάρτυς Πλάτων Μητροπολίτης Χίου, ο Άγιος Ιερομάρτυς Μακάριος ο Αρχιδιάκονος και...
04 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:07
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2022 - 19:09

Ο Μητροπολίτης Χίου στον εορτασμό της Συνάξεως πάντων των εν Χίω Αγίων

Διαδώστε:
Ο  Μητροπολίτης Χίου στον εορτασμό της Συνάξεως πάντων των εν Χίω Αγίων

Στο πλαίσιο της τιμής των 200 χρόνων από το μαρτύριο των Ιερομαρτύρων της Σφαγής της Χίου Πλάτωνος και των συν αυτώ τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία την Κυριακή ΙΒ Ματθαίου μέσα στην Σκοτεινή Φυλακή του Φρουρίου της Χίου, στον ίδιο ακριβώς χώρο όπου ο Άγιος Ιερομάρτυς Πλάτων Μητροπολίτης Χίου, ο Άγιος Ιερομάρτυς Μακάριος ο Αρχιδιάκονος και οι πρόκριτοι του νησιού φυλακίσθησαν πριν να οδηγηθούν στον δι’αγχόνης θάνατο.

Στο χώρο αυτό, βαθύτατα συγκινημένος ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, μετά του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών π. Μελχισεδέκ Γαλάνη, του Αρχιδιακόνου π. Αποστόλου Λάρδα και άλλων Κληρικών.

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας ανεπέμφθη δέηση και ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο σύνολο των Αγίων της Εκκλησίας και στην παρουσία τους στην διαμόρφωση της εθνικής συνείδησης και της πολιτισμικής ταυτότητας του τόπου.

Σημείωσε δε εμφαντικώς ότι οι Άγιοι της Χίου αποτελούν τα απόρθητα τείχη απέναντι στις ανιστόρητες επιβουλές των Τούρκων.

Παρόντα τα παιδιά της Κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου «ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ», οι αρχές του τόπου και πλήθος πιστών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων