29/09/2023 29/09/2023 Με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού τελέσθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, η Ακολουθία του Αγιασμού της έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης «Μητροπολίτης Διονύσιος Μπαιρακτάρης». Ο Σεβασμιώτατος κ. Μάρκος μετά την τέλεση του Αγιασμού απευθύνοντας πατρική διδαχή στους Καθηγητές...
29 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2023 - 9:22

Ο Μητροπολίτης Χίου τέλεσε τον Αγιασμό της έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χίου τέλεσε τον Αγιασμό της έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού τελέσθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, η Ακολουθία του Αγιασμού της έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης «Μητροπολίτης Διονύσιος Μπαιρακτάρης».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μάρκος μετά την τέλεση του Αγιασμού απευθύνοντας πατρική διδαχή στους Καθηγητές και Σπουδαστές της Σχολής, εστίασε τον λόγο του στο υπούργημα του Ιεροψάλτου, τονίζοντας ότι κάθε Ιεροψάλτη πρέπει να τον διακρίνει, το εκκλησιαστικό φρόνημα και η σεμνότητα, να προσέχει τη στάση του στο Ι. Αναλόγιο, να είναι αφοσιωμένος στο υπούργημα που του έχει αναθέσει η Εκκλησία, να κάνει ορθή χρήση της Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής στην απόδοση των Θεολογικών νοημάτων των Εκκλησιαστικών Ύμνων και να ψάλλει προς δόξαν Θεού.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Χίου «Μητροπολίτης Διονύσιος Μπαιρακτάρης» εφέτος συμπληρώνει σαράντα χρόνια επιτυχούς λειτουργίας και ανήγγειλε στους σπουδαστές της Σχολής ότι σε ένα άριστο απόφοιτο της Σχολής, που επιθυμεί να συνεχίσει Ανώτερες Μουσικές Σπουδές θα παράσχει Υποτροφία εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κυρού Διονυσίου.

Εν συνεχεία ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δημήτριος Ζαννίκος, Άρχων Μαίστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο για την τέλεση του αγιασμού, ως και την αγάπη και το ενδιαφέρον του για την Σχολή, τους διδάσκοντας και διδασκομένους της Σχολής, καλωσόρισε τους νέους μαθητές της Σχολής και ανακοίνωσε το εβδομαδιαίο Πρόγραμμα διδασκαλίας.

Κατά το Ιεραποστολικόν έτος 2023 -2024 στην Σχολή θα διδάξουν:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος το μάθημα ‘’Ερμηνεία Υμνογραφικών Κειμένων’’, με αναπληρωτήν τον κ. Βασίλειον Βοξάκην, Θεολόγο Καθηγητή.
Ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Παντελεήμων Βώλος, το μάθημα του Τυπικού.

Ο Αιδεσιμολ. Οικονόμος κ. Μιχαήλ Ζευγιός, τα μαθήματα ‘’Λειτουργική’’ και ‘’Ιστορία της Βυζαντινής Εκκλ/κης Μουσικής’’.
Ο κ. Βασίλειος Βοξάκης, Θεολόγος Καθηγητής, το μάθημα της Υμνολογίας.

Οι: κ. Δημήτριος Ζαννίκος, Διπλωματούχος του Εθνικού ‘Ωδείου Αθηνών και Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίου Ιακώβου πόλεως Χίου, κ. Δημήτριος Δημητρακόπουλος, Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Χίου και κ. Σταύρος Στείρος, Διπλωματούχος του Εθνικού ‘Ωδείου Αθηνών και Πρωτοψάλτης του Ιερού Αγίου Μάρκου Βροντάδου, θα διδάξουν το μάθημα της Βυζαντινής Μουσικής.

Δοξασμένο το όνομα του υπό των Αγγέλων αινουμένου Τριαδικού Θεού και μακαρία η ανάπαυση της ψυχής του ιδρυτού της Σχολής μακαριστού Μητροπολίτου Χίου Διονυσίου Μπαιρακτάρη για την πνευματική αυτή ευκαιρία που δίδεται στους ευσεβείς εφιεμένους να σπουδάσουν την ιερή τέχνη του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού και του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων