05/07/2023 05/07/2023 Κατά τον πανηγυρικό εορτασμό του Αποστόλου Παύλου, που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, ο Δήμος Οινουσσών και ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών», την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, η Καθηγήτρια Λατινικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Σοφία Γεωργακοπούλου, ήταν η προσκεκλημένη ομιλήτρια και ανέπτυξε το θέμα: «Χριστιανές Γυναίκες με σημαίνουσα δράση στις...
05 Ιουλίου, 2023 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2023 - 10:26

Ο Σταυρός του Αγίου Ισιδώρου στην Καθηγήτρια Σοφία Γεωργακοπούλου

Διαδώστε:
Ο Σταυρός του Αγίου Ισιδώρου στην Καθηγήτρια Σοφία Γεωργακοπούλου

Κατά τον πανηγυρικό εορτασμό του Αποστόλου Παύλου, που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, ο Δήμος Οινουσσών και ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών», την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, η Καθηγήτρια Λατινικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Σοφία Γεωργακοπούλου, ήταν η προσκεκλημένη ομιλήτρια και ανέπτυξε το θέμα: «Χριστιανές Γυναίκες με σημαίνουσα δράση στις πρώτες Εκκλησίες: οι επιστολές του Αποστόλου Παύλου και το ρωμαϊκό πλαίσιο».

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγ. Μάρκου Βροντάδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, ένθερμος υποστηρικτής της κλασικής παιδείας, τίμησε την Καθηγήτρια Σοφία Γεωργακοπούλου με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Χιακής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου, «αρετής ένεκα και φιλοτιμίας», για το σύνολο του έργου της, ερευνητικού και διδακτικού σε Πανεπιστήμια της Γαλλίας και στο ΕΚΠΑ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων