28/08/2023 28/08/2023 Πανηγυρικά εορτάστηκε η Ιερά Σύναξη των Αγίων της Χίου στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φρουρίου. Το πρωί της Κυριακής 27ης Αυγούστου 2023 μετά το πέρας της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων προς την «Σκοτεινή Φυλακή» του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Πλάτωνος του Φραγκιάδου, όπου αναπέμφθηκε δέηση...
28 Αυγούστου, 2023 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2023 - 22:03

Ο Χίου Μάρκος για Θρησκευτικά, Χριστιανική οικογένεια και Τουρκικές προκλήσεις

Διαδώστε:
Ο Χίου Μάρκος για Θρησκευτικά, Χριστιανική οικογένεια και Τουρκικές προκλήσεις

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Ιερά Σύναξη των Αγίων της Χίου στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φρουρίου.

Το πρωί της Κυριακής 27ης Αυγούστου 2023 μετά το πέρας της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων προς την «Σκοτεινή Φυλακή» του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Πλάτωνος του Φραγκιάδου, όπου αναπέμφθηκε δέηση και εψάλησαν τα Μεγαλυνάρια (Εγκώμια) των Εθνομαρτύρων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά της κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία καθώς και τάχθηκε κατά όσων «θέτουν αμφιβολίες αν πρέπει να διατηρήσουμε στο έθνος μας την θεοίδρυτη παραδοσιακή ελληνοχριστιανική οικογένεια».

«Αυτές οι φωνές είναι ανάλογες με τις σφαγιαστικές διαθέσεις των Τούρκων το 1822 για να σφάξουν τις καρδιές μας, τις ψυχές, την ταυτότητα, τις συνειδήσεις μας», είπε ο Σεβασμιώτατος.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα κατά των Τουρκικών προκλήσεων λέγοντας ότι «όταν οι από αιώνων σκληροί και απάνθρωποι εχθροί της Χίου Τούρκοι επιβουλεύονται την αδιαπραγμάτευτη εθνική ακεραιότητα, της στεριάς, της θάλασσας και του ουρανού των ελληνικών νησιών του ελληνικού αρχιπελάγους, απαντάμε ότι τα ανίκητα αμυντικά όπλα της Χίου είναι τα λείψανα των Αγίων Μαρτύρων μας αποτελούν το τείχος που κανείς δεν έχει το δικαίωμα και την δύναμη να αλώσει».

(Πηγή: tvpatrida.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων