28/08/2023 28/08/2023 Με την Χάρη και την Βοήθεια του Θεού ελειτούργησε και εφέτος, η Εκκλησιαστική Κατασκήνωση «ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρκέλλης από 16 έως 21 Αυγούστου 2023 με θέμα «Πάντα τα έθνη». Στη Κατασκήνωση εφιλοξενήθηκαν νέοι της Χιακής Εκκλησίας ηλικίας 12 έως 26 ετών, μαθητές Σχολείων...
28 Αυγούστου, 2023 - 21:23
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2023 - 21:32

Οι Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Χίου: Το καράβι του Χριστού

Διαδώστε:
Οι Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Χίου: Το καράβι του Χριστού

Με την Χάρη και την Βοήθεια του Θεού ελειτούργησε και εφέτος, η Εκκλησιαστική Κατασκήνωση «ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρκέλλης από 16 έως 21 Αυγούστου 2023 με θέμα «Πάντα τα έθνη».

Στη Κατασκήνωση εφιλοξενήθηκαν νέοι της Χιακής Εκκλησίας ηλικίας 12 έως 26 ετών, μαθητές Σχολείων ή Φοιτητές Πανεπιστημίων, με άριστες μάλιστα επιδόσεις στα μαθήματά τους. Ο Αρχηγός της Κατασκηνώσεως Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Κατσούνης, ο Υπαρχηγός κ. Παντελής Κριτούλης, Μηχανικός Ε.Ν., έδωσαν στους Κατασκηνωτές την ευκαιρία συμμετοχής στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, την μελέτη του Λόγου του Θεού, την γνώση της Ιστορίας μας, τον προβληματισμό, από εκκλησιαστικής πλευράς, γύρω από σύγχρονα θέματα, που απασχολούν τους νέους, αλλά και την ψυχαγωγία, μουσική, αθλητική, εκδρομική κ.λ.π. Ειδικώτερα εφέτος η Κατασκήνωση ασχολήθηκε με το θέμα της εξωτερικής Ιεραποστολής.

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 επισκέφθηκε την Κατασκήνωση ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίας Μαρκέλλης, πλαισιούμενος από τον Πρωτοπρ. π. Ιωάννη Κατσούνη, τον Πρωτοπρ. π. Νεκτάριο Κωστάλα και τον Αρχιδιάκονο π. Απόστολο Λάρδα, και εκοινώνησαν όλοι οι κατασκηνωτές, συμμετείχε μαζί τους στις δραστηριότητές τους και παρηκολούθησε το θαυμάσιο εορταστικό πρόγραμμα που είχαν προετοιμάσει με αναφορά στην ιεραποστολική διακονία, απαγγελίες, μουσική, τραγούδια, αθλοπαιδιές κ.λπ. Την εορτή αυτή των παιδιών ετίμησαν με την παρουσία τους οι γονείς και συγγενείς των Κατασκηνωτών, Εκπαιδευτικοί κ.α. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε σε κάθε παιδί σχετικά αναμνηστικά δώρα.

Με την λήξη της Κατασκηνώσεως παιδιά και γονείς εξέφρασαν τις ευχαριστίες στον Θεό για το ωραίο δώρο που τους εχάρισε η Εκκλησία μας.

Δεδομένου του ναυτικού χαρακτήρος της Μητροπόλεώς μας ο Σεβασμιώτατος έχει δώσει στην Κατασκήνωση την χαρακτηριστική ονομασία «Το καράβι του Χριστού».

Η όλη αυτή προσπάθεια δεν επεβάρυνε οικονομικώς τους Κατασκηνωτές και τις οικογένειές τους, δεδομένου ότι οι δαπάνες της μετακινήσεως, σιτίσεως κ.λ.π. εκαλύφθησαν από την Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και από δωρητές τους οποίους η τοπική Εκκλησία θα τιμήσει κατά την πανήγυρη της Αγ. Μαρκέλλης.

Μετά την λήξη της Κατασκηνώσεως ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε τα παιδιά την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 στην Βιβλιοθήκη «ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών όπου είχαν την ευκαιρία μιάς απογευματινής πνευματικής και νεανικής συνάξεως.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων