22/07/2022 22/07/2022 Κατά κύματα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής συνέρρεαν πεζοί προσκυνητές από κάθε μέρος της Χίου, στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, προκειμένου να ασπαστούν τη θαυματουργή εικόνα της Πολιούχου και Προστάτιδας της Χίου, στον τόπο όπου σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση μαρτύρησε για την πίστη του Χριστού. Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί...
22 Ιουλίου, 2022 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2022 - 9:45

Ολονύκτιο προσκύνημα στην Αγία Μαρκέλλα από χιλιάδες πιστούς

Διαδώστε:
Ολονύκτιο προσκύνημα στην Αγία Μαρκέλλα από χιλιάδες πιστούς

Κατά κύματα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής συνέρρεαν πεζοί προσκυνητές από κάθε μέρος της Χίου, στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, προκειμένου να ασπαστούν τη θαυματουργή εικόνα της Πολιούχου και Προστάτιδας της Χίου, στον τόπο όπου σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση μαρτύρησε για την πίστη του Χριστού.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας Προστάτιδας του νησιού τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, τον οποίο ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ευχαρίστησε για την παρουσία του.

Χαρακτηριστικό του πλήθους των πιστών ήταν το γεγονός ότι ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα η ουρά των προσκυνητών εκτείνονταν από το προαύλιο μέχρι και την είσοδο του Ιερού Ναού. Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά να ανάψουν ένα κερί και να ασπαστούν την εικόνα της Αγίας Μαρκέλλας, παρακαλώντας για τη μεσιτεία της.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων