20/12/2023 20/12/2023 Μέσα στις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία, η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών δεν λησμόνησε την φιλανθρωπική της διακονία, όπως κάθε χρόνο. Έτσι, με την φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου διετέθησαν σε εμπερίστατες οικογένειες εκατόν πεντήκοντα (150) τσάντες με τρόφιμα για τις αγίες ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ όλο το...
20 Δεκεμβρίου, 2023 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2023 - 14:41

«Προς Δόξαν Θεού» – Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική διακονία της Ιεράς Μητρόπολης Χίου

Διαδώστε:
«Προς Δόξαν Θεού» – Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική διακονία της Ιεράς Μητρόπολης Χίου

Μέσα στις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία, η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών δεν λησμόνησε την φιλανθρωπική της διακονία, όπως κάθε χρόνο.

Έτσι, με την φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου διετέθησαν σε εμπερίστατες οικογένειες εκατόν πεντήκοντα (150) τσάντες με τρόφιμα για τις αγίες ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ όλο το έτος διετέθησαν περισσότερες από 1000 τσάντες με τρόφιμα.

Τσάντες με τρόφιμα διετέθησαν επίσης για τους λιμενεργάτες του λιμένος της Χίου. Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως διένειμε περίπου 100 κιβώτια τροφίμων σε 100 περίπου δικαιούχους μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα και μοναχικά άτομα 65 ετών και άνω. Η προσφορά αυτή όλο το έτος έφτασε τα 1200 δέματα.

Επίσης, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης ενίσχυσε οικονομικά, 74 ασθενείς-άπορους εμπερίστατων ενοριών, κάλυψε όπως πάντοτε το Χριστουγεννιάτικο Γεύμα του Γηροκομείου Χίου και προσέφερε χορηγίες για το Γηροκομείο Καρδαμύλων, τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ορθόδοξος Χριστιανική Ένωση Κυριών και Νεανίδων Χίου, Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Χίου, Φιλόπτωχος Άδελφότητα Κυριών και Νεανίδων Βροντάδου-Λειβαδίων, Σύνδεσμος Κυριών Περιθάλψεως Απόρων Ασθενών Χίου, Κεντρικός Σύνδεσμος Πολυτέκνων Χίου και Ιεραποστολικά Σωματεία.

Ακόμη,  και φέτος ενισχύθηκαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Βολισσού από το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλης. Γνωστή έχει γίνει ήδη η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου από τον Αντιφυματικό Αγώνα Χίου όσον αφορά την αποπεράτωση των εργασιών στην Παιδιατρική Κλινική με το ποσό των 10.000 ευρώ καθώς και την αγορά εξοπλισμού αξίας 5.000 ευρώ στη Σχολή Νοσηλευτών.

Το ίδιο ίδρυμα ενίσχυσε οικονομικά και το Σύλλογο γονέων των μαθητών των εργαστηρίων ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για την αγορά ενός ορθοστάτη με το ποσό των 700 ευρώ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εδόθησαν υποτροφίες σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές ποσού άνω των 50.000 ευρώ. Ανάλογη υπήρξε, στο μέτρο του δυνατού, και η φιλανθρωπική διακονία των Ενοριακών Ιερών μας Ναών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων