11/04/2023 11/04/2023 Πνευματικά βιώματα της εποχής των κατακομβών και της  πρώιμης βυζαντινής περιόδου έζησαν οι Χριστιανοί της Χίου το πρωί της Μεγάλης Τρίτης στο Ιερό Προσκύνημα της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Αγίου Ισιδώρου (4ου – 5ου αι. μ. Χ.), όπου ευρίσκονται και οι τάφοι των Αγίων Ισιδώρου  και  Μυρόπης. Στο προσφάτως ανακαινισθέντα Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ....
11 Απριλίου, 2023 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2023 - 12:47

Στιγμές Κατακομβών και Βυζαντίου στη Χίο

Διαδώστε:
Στιγμές Κατακομβών και Βυζαντίου στη Χίο

Πνευματικά βιώματα της εποχής των κατακομβών και της  πρώιμης βυζαντινής περιόδου έζησαν οι Χριστιανοί της Χίου το πρωί της Μεγάλης Τρίτης στο Ιερό Προσκύνημα της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Αγίου Ισιδώρου (4ου – 5ου αι. μ. Χ.), όπου ευρίσκονται και οι τάφοι των Αγίων Ισιδώρου  και  Μυρόπης.

Στο προσφάτως ανακαινισθέντα Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος τέλεσε την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και κήρυξε στο πολυπληθές εκκλησίασμα από όλη την Χίον, που προσήλθε και στο Ποτήριο της Ζωής, για την αποφυλάκιση της ψυχής μας από την φιλαργυρία,  την φιληδονία  και  την φιλαυτία.

Στο τέλος ενημέρωσε τους πιστούς για την διοργάνωση από 8ης έως 14ης Μαίου 2023των Α’ Ισιδωρείων με καθημερινές Θείες Λειτουργίες, Ι. Παρακλήσεις, Αγρυπνία και Πανηγυρικό Εορτασμό.

Επίσης ενημέρωσε για την χορήγηση υποτροφίας σε παιδί, που σπουδάζει Αρχαιολογία  και  έχει  αποφοιτήσει  από  το  Δ’ Γυμνάσιο  Χίου.

Ευλογημένες στιγμές, που ανεβάζουν τις ψυχές στον Νυμφώνα του Παραδείσου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων