06/04/2023 06/04/2023 Προσκυνηματική επίσκεψη στην ιστορική και μαρτυρική, ένδοξη Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά Χίου, πραγματοποίησε την Τρίτη, 4 Απριλίου, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοικήσεως Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ, Ταξιάρχο Χαράλαμπο Αμπατζίδη. Τους υποδέχθηκες ο κ. Νικόλαος Κλαδιάς, ως μέλος της Επιτροπής συμπαραστάσεως της Ιεράς Μονής....
06 Απριλίου, 2023 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2023 - 13:30

Τη Μονή του Αγίου Μηνά και το Μουσείο Σφαγής της Χίου επισκέφθηκε ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ

Διαδώστε:
Τη Μονή του Αγίου Μηνά και το Μουσείο Σφαγής της Χίου επισκέφθηκε ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ

Προσκυνηματική επίσκεψη στην ιστορική και μαρτυρική, ένδοξη Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά Χίου, πραγματοποίησε την Τρίτη, 4 Απριλίου, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοικήσεως Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ, Ταξιάρχο Χαράλαμπο Αμπατζίδη.

Τους υποδέχθηκες ο κ. Νικόλαος Κλαδιάς, ως μέλος της Επιτροπής συμπαραστάσεως της Ιεράς Μονής. Στην είσοδο μάλιστα της Ιεράς Μονής κυμάτιζε η ελληνική Σημαία.

Ακολούθησε, με ιερή συγκίνηση, η επίσκεψή τους στο ολοκαυτωθέν από τους Τούρκους το 1822 και αιματόστικτο μέχρι σήμερα Καθολικό της Ιεράς Μονής, ως και στο Οστεοφυλάκειο του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, με τις προθήκες μέρους των πάλλευκων ιερών οστών των σφαγιασθέντων και στη συνέχεια, στο Ιστορικό Μουσείο των Σφαγών της Χίου “ΙΣΤΟΡΙΗΣ ΑΠΟΔΕΞΙΣ ΗΔΕ”, το οποίον εγκαινιάστηκε στις 10 Νοεμβρίου 2021, και αποτελεί προσφορά του κ. Αθανασίου Μαρτίνου, Πολιτικού Διοικητού του Αγίου Όρους, και της συζύγου του κ. Μαρίνας Μαρτίνου, διά της δωρεάς των μέσω του Ιδρύματος “ΑΙΓΕΥΣ”.

Η ξενάγησή τους, την οποία παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον, έγινε υπό του κ. Νικολάου Κλαδιά, μέλους της Επιτροπής συμπαραστάσεως της Ιεράς Μονής Αγ. Μηνά Χίου. Κατόπιν, προσφέρθηκε το μοναστηριακό κέρασμα στην τραπεζαρία της Ιεράς Μονής, ως και δώρα με βιβλία και χιώτικα προιόντα.

Κατά την αναχώρησή τους, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ και ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και τον ενθουσιασμό τους για όλα όσα άκουσαν και είδαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων