09/08/2021 09/08/2021 Πρωί Κυριακής μετά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 8.8.2021, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, συμπροσευχομένου δε του παρεπιδημούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ. Στο τέλος έγινε χειροθεσία σε Οικονόμο του Πρεσβυτέρου Παναγιώτου Παράσχη και εψάλη η ειδική Ακολουθία επί...
09 Αυγούστου, 2021 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2021 - 21:11

Ανάμνηση της καταστροφικής σεισμοπυρκαγιάς στη Ζάκυνθο

Διαδώστε:
Ανάμνηση της καταστροφικής σεισμοπυρκαγιάς στη Ζάκυνθο

Πρωί Κυριακής μετά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 8.8.2021, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, συμπροσευχομένου δε του παρεπιδημούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ.

Στο τέλος έγινε χειροθεσία σε Οικονόμο του Πρεσβυτέρου Παναγιώτου Παράσχη και εψάλη η ειδική Ακολουθία επί τη Αναμνήσει των καταστροφικών Σεισμών του 1953, που συνοδεύθηκαν από καταστροφικές πυρκαγιές και γκρέμισαν κυριολεκτικά το νησί.

Την ίδια μέρα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Κήπων Ζακύνθου λειτούργησε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, που χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον μέχρι τούδε Διάκονο Ιωάννη Κλάδη, υιό του Μ. Οικονόμου Νικολάου Κλάδη, Εφημερίου Ι. Ν. Αγ. Τιμοθέου και Μαύρας Μαχαιράδου.

Ο νέος Πρεσβύτερος της τοπικής Εκκλησίας της Ζακύνθου αναλαμβάνει εφημεριακώς την Ενορία του Αγίου Γερασίμου και Αγίας Βαρβάρας Κήπων Ζακύνθου, μετά την αφυπηρέτηση του μέχρι τώρα Εφημερίου, Μ. Οικονόμου Νικολάου Βυθούλκα.

Άξιος ο νέος Πρεσβύτερος!

Υπενθυμίζεται ότι οι σεισμοί του Ιονίου το 1953 ήταν σεισμική ακολουθία αποτελούμενη από τρεις κύριους καταστροφικούς σεισμούς αυξανόμενης έντασης και περισσότερους από 135 μετασεισμούς, που έλαβαν χώρα από τις 9 έως τις 12 Αυγούστου του 1953 και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε Ζάκυνθο, Ιθάκη και Κεφαλονιά. Ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε σε 455 νεκρούς, 2.412 τραυματίες και 21 αγνοούμενους, ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού των νησιών τα εγκατέλειψε εξαιτίας των σεισμών. Θεωρούνται οι καταστροφικότεροι σεισμοί στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων