31/05/2021 31/05/2021 Τα Εγκαίνια του Ναού της Παναγίας της Λίμνου (ή Λιμνιώτισσας), ο οποίος αποκαταστάθηκε εκ βάθρων πρόσφατα μετά από μια μακρότατη περίοδο φθοράς από τον χρόνο, τέλεσε στο γραφικό χωριό Κερί της Ζακύνθου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 30 Μαΐου 2021. Ο Ναός, τιμώμενος στην εορτή του Γενεθλίου της Παναγίας,...
31 Μαΐου, 2021 - 18:13
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2021 - 17:56

Εγκαίνια Παναγίας Λιμνιώτισσας στο Κερί Ζακύνθου

Διαδώστε:
Εγκαίνια Παναγίας Λιμνιώτισσας στο Κερί Ζακύνθου

Τα Εγκαίνια του Ναού της Παναγίας της Λίμνου (ή Λιμνιώτισσας), ο οποίος αποκαταστάθηκε εκ βάθρων πρόσφατα μετά από μια μακρότατη περίοδο φθοράς από τον χρόνο, τέλεσε στο γραφικό χωριό Κερί της Ζακύνθου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 30 Μαΐου 2021.

Ο Ναός, τιμώμενος στην εορτή του Γενεθλίου της Παναγίας, αποτελεί κόσμημα για την περιοχή αυτή της Ζακύνθου και καλωσορίζει τον επισκέπτη ή προσκυνητή, είτε πορεύεται προς το χωριό Κερί με το απαράμιλλο ηλιοβασίλεμα, είτε προς την Λίμνη – κοσμαγάπητη παραλία του Κεριού.

Για τον Ναό μόχθησαν πάμπολλοι άνθρωποι, ενορίτες και μη, με πρωτοστάτη τον ευεργέτη της Ενορίας, Δημήτριο Θ. Ριγανέλη, υπό τις προδιαγραφές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου και τον ανύστακτο μόχθο του Εφημερίου του Κεριού, Μεγάλου Οικονόμου Ιωάννη Παράσχη.

Μετά την καθιερωμένη Τελετή των Εγκαινίων και την Αρχιερατική Λειτουργία, ο Σεβ. Ποιμενάρχης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην ανέγερση του Ενοριακού αυτού Παρεκκλησίου και τη σημασία τού να υπάρχει Θυσιαστήριο του Αναστάντος Χριστού, απ’ όπου διαχέεται η Θεία Χάρις προς τον κόσμο. Ομίλησαν, εξάλλου, ο καλός και φιλοπρόοδος Εφημέριος παπα-Γιάννης και ο δραστήριος υιός του, Πέτρος Παράσχης, Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου (ο άνθρωπος πίσω από την ευόδωση του όλου εγχειρήματος), ενώ τιμήθηκε δεόντως ο Ευεργέτης κ. Ριγανέλης, με την απονομή εικονίσματος του Αγ. Δημητρίου και ειδικού διπλώματος.

Πάνδημη ήταν η συμμετοχή του ευλαβούς πληρώματος της Ενορίας χθες, αλλά και πλήθους προσκυνητών από όλη τη Ζάκυνθο, με επικεφαλής τον Βουλευτή Ζακύνθου Διονύσιο Ακτύπη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλo και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζακύνθου Σταύρο Κακολύρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εφέστια Εικόνα της Παναγίας της Λίμνου (την Θεοτόκο επευλογούσα μητρικά τη Λίμνη του Κεριού) ιστόρησε ο διακεκριμένος αγιογράφος κ. Ιωάννης Τσολάκος, ενώ ειδικά για την περίπτωση Απολυτίκιο και Μεγαλυνάριο εποίησε ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας, τα οποία πρωτοεψάλησαν κατ’ αυτή την επίσημη ημέρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων