16/03/2022 16/03/2022 Ο λαοφιλής ιερέας της Ζακύνθου π. Νικόλαος Αβούρης μετέστη σήμερα, 16 Μαρτίου 2022, στην αιωνιότητα, εκδημήσας προς Κύριον, μετά από ολιγόμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο 75χρονος ιερέας μέχρι πριν την ασθένειά του υπηρετούσε στην Ενορία του Πλάνου στη Ζάκυνθο, αφού κατά τον μισό αιώνα της ιερατικής πορείας του (51 συναπτά έτη) υπηρέτησε ευόρκως...
16 Μαρτίου, 2022 - 21:23
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2022 - 21:21

Εξεδήμησε προς Κύριον ο π. Νικόλαος Αβούρης

Διαδώστε:
Εξεδήμησε προς Κύριον ο π. Νικόλαος Αβούρης

Ο λαοφιλής ιερέας της Ζακύνθου π. Νικόλαος Αβούρης μετέστη σήμερα, 16 Μαρτίου 2022, στην αιωνιότητα, εκδημήσας προς Κύριον, μετά από ολιγόμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο 75χρονος ιερέας μέχρι πριν την ασθένειά του υπηρετούσε στην Ενορία του Πλάνου στη Ζάκυνθο, αφού κατά τον μισό αιώνα της ιερατικής πορείας του (51 συναπτά έτη) υπηρέτησε ευόρκως το ιερό Θυσιαστήριο και σε άλλες Ενορίες της Ζακύνθου.

Ο μακαριστός παπα-Αβούρης γεννήθηκε στον συνοικισμό Μαριναίικα του Βανάτου, στις 14 Σεπτεμβρίου 1947, από τους αγρότες και βιοπαλαιστές Λάμπρο και Ανδριανή Αβούρη.

Διάκονος χειροτονήθηκε στις 16 Αυγούστου 1970 από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Απόστολο (μετέπειτα Πολυανής και Κιλκισίου), Πρεσβύτερος δε στις 26 Αυγούστου 1974 από τον τότε Τοποτηρητή της κενής Μητροπόλεως Ζακύνθου, Μητροπολίτη Πατρών Νικόδημο τον Βαλληνδρά.

Ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας από το nyxthimeron,gr, εκφράζει τα συλλυπητήρια όλων των Μπανατιωτών, δηλαδή της γενέθλιας Ενορίας του, προς την ευγενέστατη και αγαπητή Πρεσβυτέρα Διονυσία, τα τέκνα και τα εγγόνια του, καθώς επίσης και προς την Ενορία του Πλάνου, την οποία επί δεκαετίες αγάπησε και εκεί τον αγάπησαν ωσαύτως. Όλοι ας έχουν την ιερατική ευχή του!

O επίσης Ζακύνθιος π. Νικόλαος Κεφαλληνός αποχαιρέτησε τον αείμνηστο παπα-Νικόλα με τα παρακάτω λόγια:

«Χθες το μεσημέρι στο δωμάτιο του νοσοκομείου αγαπημένε μου παπά Νικόλα σε αποχαιρέτησα και με δακρυσμένα μάτια μου είπες «Αντίο, ψυχή μου!» και σήμερα το μεσημέρι με τον αγαπητό αδελφό μας π. Serafim Konidis σε ντύσαμε με την λαμπριάτικη στολή σου για το μεγάλο ταξίδι προς τον Δημιουργό μας. Τι να πρωτοθυμηθώ… τις λειτουργίες, τα τραπέζια, τις εκδρομές, τα αστεία, τις χαρές, τις λύπες, τις δουλειές, τα χωράφια, τις ελιές, τα αμπέλια, τα πανηγύρια, τόσα και τόσα… όλα αυτά τα χρόνια!!! Για μένα ήσουν και θα είσαι καρδιακός φίλος, αδελφός, πατέρας. Κρατώ ως πολύτιμη και παντοτινή κληρονομιά το παράδειγμα σου και θα συνεχίσω να προσπαθώ, όπως έκανες εσύ μια ολόκληρη ζωή, να υπηρετώ τον συνάνθρωπο με άδολη και ανυπόκριτη αγάπη, με χαμόγελο, με καλοσύνη. Καλό Παράδεισο και καλή αντάμωση αγαπημένε μου παπά Νικόλα…».

Συγκινητικά είναι τα λόγια του Αρχιμανδρίτη και προσωπικού του φίλου, Σεραφείμ Κονίδη που τον αποχαιρετά στο fb:

«Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα καλέ μου παπά Νικόλα. Καλόψυχος και καλοκάγαθος, μα πάνω από όλα Άνθρωπος, με τον καλό σου λόγο, την απλότητά σου, το αστείρευτο χιούμορ σου, τις ξεχωριστές εκδρομές σου, τα γέλια σου, τα τραπέζια σου, αλλά κυρίως την αγάπη σου προς όλους. Ήσουν καλός εν Χριστώ αδελφός και φίλος. Ο Θεός να σε αναπαύσει, να έχουμε την ευχή σου. Θα σε θυμόμαστε πάντοτε με πολύ αγάπη. Καλό παράδεισο και καλή αντάμωση!»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων