14/06/2023 15/06/2023 Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου σχετικά με υπόθεση απόπειρας βιασμού Αυστριακής τουρίστριας από ρασοφόρο στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γκρεμνών που είδε το φως της δημοσιότητας από μερίδα μέσων ενημέρωσης. Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη, ο ρασοφόρος είναι παλαιοημερολογίτης μοναχός, «δεν ανήκει στην Αδελφότητα της Μονής του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών» και «είναι άγνωστος...
14 Ιουνίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2023 - 2:17

Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου για τη δράση ρασοφόρου στην περιοχή της Μονής Αγίου Γεωργίου Γκρεμνών

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου για τη δράση ρασοφόρου στην περιοχή της Μονής Αγίου Γεωργίου Γκρεμνών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου σχετικά με υπόθεση απόπειρας βιασμού Αυστριακής τουρίστριας από ρασοφόρο στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γκρεμνών που είδε το φως της δημοσιότητας από μερίδα μέσων ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη, ο ρασοφόρος είναι παλαιοημερολογίτης μοναχός, «δεν ανήκει στην Αδελφότητα της Μονής του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών» και «είναι άγνωστος στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου». Επίσης επισημαίνει ότι το περιστατικό συνέβη στην ευρύτερη περιοχή και όχι εντός της Μονής και ενημερώνει ότι «ο καταδικασθείς, κατά την δήλωση της Αδελφότητας, έχει ήδη αναχωρήσει από την Ζάκυνθο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου:

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα στα τοπικά και αθηναϊκά ΜΜΕ, περί του διερχομένου εκ της ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών Ζακύνθου παλαιοημερολογίτη μοναχού και της εναντίον του καταγγελίας από τουρίστρια, ενημερώνουμε τα εξής:

Α) Ο ανωτέρω ρασοφόρος δεν ανήκει στην Αδελφότητα της Μονής του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών, είναι άγνωστος στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και, κατά δήλωσιν των εκεί εγκαταβιούντων Μοναχών, στην εν λόγω ιερά Μονή «φιλοξενήθηκε, ερχόμενος από το Άγιον Όρος».

Β) Κανένα περιστατικό δεν συνέβη, ούτε τώρα μήτε ποτέ άλλοτε, εντός της Μονής του Αγίου Γεωργίου. Το περιστατικό συνέβη στην ευρύτερη περιοχή της Μονής.

Γ) Ο καταδικασθείς, κατά την δήλωση της Αδελφότητας, έχει ήδη αναχωρήσει από την Ζάκυνθο.»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η τουρίστρια είχε επισκεφθεί τη Μονή, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το πασίγνωστο Ναυάγιο, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 9 Ιουνίου 2023. Ο ρασοφόρος, ο οποίος είναι φιλοξενούμενος στη Μονή, καθώς κατάγεται από τα Γιάννενα, την πλησίασε και άρχισε να την θωπεύει. Η τουρίστρια απομακρύνθηκε, αλλά εκείνος την ακολούθησε, την εγκλώβισε και επιχείρησε να την βιάσει. Ευτυχώς, η 32χρονη κατάφερε να του ξεφύγει και λίγο αργότερα να τον καταγγείλει.

Στη Μονή έφτασαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου και συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον 42χρονο ρασοφόρο, ο οποίος, όπως διαπίστωσαν, δεν είχε και έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι είναι μοναχός. Κατόπιν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για το κακούργημα της απόπειρας βιασμού, καθώς και για αντιποίηση αρχής, λόγω της έλλειψης των εγγράφων.

Τελικά ο 42χρονος ρασοφόρος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων