13/12/2023 13/12/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου ανακοινώνει το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών και Τελετών κατά το τριήμερο από 16ης έως 19ης Δεκεμβρίου 2023, οπότε το νησί εορτάζει την Μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου του Αγίου Διονυσίου, του Ζακυνθινού, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης. Το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 5 το απόγευμα, θα γίνει η επίσημη Κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...
13 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2023 - 18:14

Η Ζάκυνθος γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Διονύσιο – Το πρόγραμμα

Διαδώστε:
Η Ζάκυνθος γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Διονύσιο – Το πρόγραμμα

Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου ανακοινώνει το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών και Τελετών κατά το τριήμερο από 16ης έως 19ης Δεκεμβρίου 2023, οπότε το νησί εορτάζει την Μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου του Αγίου Διονυσίου, του Ζακυνθινού, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης.

Το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 5 το απόγευμα, θα γίνει η επίσημη Κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Θα ακολουθήσει Δοξολογία με περιφορά του σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός.

Την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 3 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει Ιερά Αγρυπνία.

Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Περί ώρα 11η πρωινή, καιρού επιτρέποντος, θα πραγματοποιηθεί λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 8.30 το πρωί, θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, περιφορά του σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό και εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.

Την επισημότητα της εορτής θα αναγγείλει η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου, παιανίζοντας κατά μήκος της πόλεως.

Την Ιερή Πομπή θα πλαισιώσουν έξω από τον Ναό η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου, της Δ.Ε. Αλυκών και Δ.Ε. Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και Πολιτιστικών Σωματείων. Παρακαλούνται, ο κ. Δήμαρχος Ζακύνθου και η κ. Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου να φροντίσουν για τον σημαιοστολισμό της πόλεως και του λιμανιού.

Επίσης ο κ. Αστυνομικός Διευθυντής και ο κ. Λιμενάρχης για την τήρηση της τάξης. Εκκλησιαστικοί τελετάρχες ορίζονται ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικ. Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων