29/03/2024 29/03/2024 Καμία σημαντική ζημιά δεν προκλήθηκε στο Καστρομονάστηρο από τις δύο σεισμικές δονήσεις 6,5 και  5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν ανοιχτά των Στροφάδων στις 09:11 και 09:12 της Παρασκευής 29ης Μαρτίου 2024, όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε την τοπική κοινωνία για αυτό το ζήτημα, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου...
29 Μαρτίου, 2024 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2024 - 16:57

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης για τον σεισμό στα Στροφάδια: «Δεν είχαμε ζημιές»

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης για τον σεισμό στα Στροφάδια: «Δεν είχαμε ζημιές»

Καμία σημαντική ζημιά δεν προκλήθηκε στο Καστρομονάστηρο από τις δύο σεισμικές δονήσεις 6,5 και  5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν ανοιχτά των Στροφάδων στις 09:11 και 09:12 της Παρασκευής 29ης Μαρτίου 2024, όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε την τοπική κοινωνία για αυτό το ζήτημα, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου με θέμα τις παρεμβάσεις που έχει εξαγγείλει ότι θα κάνει στο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τις δηλώσεις του Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη.

Όπως είπε, μόνο δύο μικρές πέτρες αποκολλήθηκαν από το κτήριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του imerazante.gr, κλιμάκιο αποτελούμενο από τον κ. Σπύρο Ξένο (εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου), την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου Ελένη Παπασταύρου και ένα ακόμα άτομο από το Υπουργείο Πολιτισμού επισκέφθηκαν σήμερα τα Στροφάδια για να κάνουν ελέγχους στα υπό εξέλιξη έργα στο Καστρομονάστηρο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος δήλωσε: «Ευτυχώς δεν είχαμε ζημιές στα Στροφάδια, διότι έχουμε και ανθρώπους εκεί που δουλεύουν. Σήμερα, ταξίδευε πλοίο για τα Στροφάδια, με επικεφαλής τον κ. Ξένο και την κυρία Παπασταύρου, μαζί με μία άλλη κυρία από το Υπουργείο Πολιτισμού, που πήγαιναν για έλεγχο στα έργα. Δύο μικρές πέτρες έφυγαν από το κτήριο, αλλά δεν είναι τίποτα.»

Αναφορικά με το ζήτημα του Ναυαγίου, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου είναι έτοιμη να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, αν τολμήσει κανείς να κάνει παρεμβάσεις στο πλάτωμα.

Αφορμή για την τοποθέτηση αυτή στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις, σε σχέση με τις παρεμβάσεις που έχει εξαγγείλει ότι θα κάνει στο πλάτωμα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αλλά και μετά τις δηλώσεις του Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, ο οποίος σημειώνει ότι ο ίδιος και η Κυβέρνηση προσπαθούν να διασώσουν το Ναυάγιο, ενώ εδώ και 40 χρόνια ουδείς είχε αναλάβει σοβαρή πρωτοβουλία.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μικροζημιές στο καστρομονάστηρο στα Στροφάδια από τον σεισμό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων