06/04/2023 18/08/2023 Ενόψει των επικείμενων εθνικών και δημοτικών εκλογών, η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου κάνει συστάσεις στους ιερείς να μην συμμετέχουν σε εκλογικές ή προεκλογικές διαδικασίες καθώς όπως αναφέρει σε σχετικό εγκύκλιο σημείωμα “ο ιερέας ενώνει και ουδέποτε διχάζει”. Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος εκ μέρους του Μητροπολίτη Ζακύνθου υπενθυμίζει στον Ιερό Κλήρο  παλαιότερες και πάντοτε ισχύουσες συστάσεις της,...
06 Απριλίου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2023 - 6:05

ΟΧΙ του Μητροπολίτη Ζακύνθου σε κληρικούς για συμμετοχή σε προεκλογικό αγώνα

Διαδώστε:
ΟΧΙ του Μητροπολίτη Ζακύνθου σε κληρικούς για συμμετοχή σε προεκλογικό αγώνα

Ενόψει των επικείμενων εθνικών και δημοτικών εκλογών, η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου κάνει συστάσεις στους ιερείς να μην συμμετέχουν σε εκλογικές ή προεκλογικές διαδικασίες καθώς όπως αναφέρει σε σχετικό εγκύκλιο σημείωμα “ο ιερέας ενώνει και ουδέποτε διχάζει”.

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος εκ μέρους του Μητροπολίτη Ζακύνθου υπενθυμίζει στον Ιερό Κλήρο  παλαιότερες και πάντοτε ισχύουσες συστάσεις της, περί της μη συμμετοχής ιερέων σε προεκλογικές ή εκλογικές διαδικασίες.

«…Το εκλογικό δικαίωμα είναι κύρια έκφραση της Δημοκρατίας και θα το ασκήσουμε όλοι εντός του παραβάν της ψηφοφορίας, άνευ λόγων και σχολίων και προκλήσεων», αναφέρεται μεταξύ άλλων. 

Το εγκύκλιο σημείωμα

Εγκύκλιο Σημείωμα

Προς τον Ιερό Κλήρο της καθ’ ημάς

Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου

Ενταύθα

Αγαπητοί Πατέρες και Συμπρεσβύτεροι. Βρισκόμαστε εν όψει εκλογών, είτε εθνικών, είτε περιφερειακών-  δημοτικών.

Προς τούτο, υπενθυμίζομε παλαιότερη σύσταση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ισχύουσα και επί της εποχής του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου και επί εποχής Σεβ. κ. Διονυσίου, ότι ΟΥΔΕΙΣ των ιερέων μας συμμετέχει σε προεκλογικές ή εκλογικές διαδικασίες, κυρίως δε με τη φυσική παρουσία του.

Το εκλογικό δικαίωμα είναι κύρια έκφραση της Δημοκρατίας και θα το ασκήσουμε όλοι εντός του παραβάν της ψηφοφορίας, άνευ λόγων και σχολίων και προκλήσεων. Ο ιερέας ενώνει και ουδέποτε διχάζει.

Η, όπως λέει και ο γέροντάς μας Μητροπολίτης Δωδώνης, «η Εκκλησία δεν πολιτεύεται, ούτε αντιπολιτεύεται αλλά πορεύεται».

Αγαπητοί Πατέρες, παρακαλώ πολύ, να συμμορφωθούμε με την ανωτέρω σύσταση-εντολή του Σεβ. Ποιμενάρχη μας.

Εντολή Σεβ. Μητροπολίτου

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος

Παναγιώτης Καποδίστριας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων