04/12/2022 04/12/2022 Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης “Αληθώς”, μετά από την δίχρονη παύση των εκ του πλησίον συνάξεών του εξαιτίας της πανδημίας, επανακάμπτει με την παρουσία κοινού και με μια εκδήλωση – αφιέρωμα στον Άγιο Διονύσιο, Προστάτη και Πολιούχο Ζακύνθου, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος τετρακοσίων (400) χρόνων από την οσιακή κοίμησή Του (+17.12.1622). Η εκδήλωση...
04 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:32
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2022 - 21:21

Συμβολή του Μορφωτικού Κέντρου “Αληθώς” στην 400ετηρίδα Αγίου Διονυσίου

Διαδώστε:
Συμβολή του Μορφωτικού Κέντρου “Αληθώς” στην 400ετηρίδα Αγίου Διονυσίου

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης “Αληθώς”, μετά από την δίχρονη παύση των εκ του πλησίον συνάξεών του εξαιτίας της πανδημίας, επανακάμπτει με την παρουσία κοινού και με μια εκδήλωση – αφιέρωμα στον Άγιο Διονύσιο, Προστάτη και Πολιούχο Ζακύνθου, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος τετρακοσίων (400) χρόνων από την οσιακή κοίμησή Του (+17.12.1622).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ναό Παναγούλας Βανάτου, το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022, στις 7 το βράδυ και θα περιλαμβάνει:

Στο πρώτο μέρος, ομιλία του κ. Σταματίου Ζουλα, Μάστερ Θεολογίας – Εκπαιδευτικού, με θέμα: “Πολλά σου τα εν βίω τεράστια, πυκνά τα μετά θάνατον θαύματα”.

Στο δεύτερο μέρος, θα ακουσθούν Ύμνοι για τον Άγιο Διονύσιο, κατά το ζακύνθιο ύφος της ψαλτικής, από το Εκκλησιαστικό Αναλόγιο “Θ. Κουρκουμέλης-Κοθρής”, υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Μαρίνου, Χοράρχη, Μουσικού και Λαμπαδαρίου της Μονής Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου.

Διάρκεια εκδήλωσης: 60 λεπτά. Θα είναι χαρά των διοργανωτών η προσέλευση των ενδιαφερόμενων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων